Hoppa till sidans innehåll

Hemlingby LK - Friidrott

Träning   --  Tävling  --  Motion

loggaliten[1]    loggaliten15      gavle_halvmarathon_2012      LOT_Gavle

Vill du bli medlem i Hemlingby LK?    Ny medlem

Nyhet!  Vi kör motionslöpning och distanslöpning torsdagar                                                        
   

 

Pommac-Galoppen
23 Januari Hemlingby

Resultat

 


Klubbmästerskap

24 oktober Hemlingby

Resultat

 

Senior DM 5000 m

1 september Gunder Hägg

Resultat

 

Senior DM VDM 10 000 m

18 augusti Gunder Hägg

Resultat

 

Midnattsloppet

15 august Stockholm

Resultat

 

Höga Kusten Marathon

1 augusti

Höga Kusten 2015 350

Per Liv vinner tävlingen tredje året i rad med tiden 2.45.19. Han hade även 2.45 då han vann 2013, då vann han med 17 sekunder i år vann hann med 26 minuter, Grattis Per.


Vildmarksmilen

1 augusti

Starten barn 2015 vildmark

Fotograf: Pentti Luomala

Nytt banrekord på Vildmark15 igen!

 Trots blötare bana än förra året slog Kent Ohlsson, Södertälje-Nykvarn OL, fjolårets nysatta banrekord på Vildmark15 med 8s och fick ta emot en segercheck från Naturkompaniet fjolårets vinnare Andreas McConville kom in som tvåa bara 19 s efter. I dam klassen vann storfavoriten Annika Löfström, Årsunda IF, drygt 7 minuter före tvåan Maria Engström, Gävle. På Vildmarksmilen var det Moa Enmark, Gefle IF, som vann med stor marginal. Roligt och se någon från Gefle IF som springer längre än 1500m. I herr klassen på milen gjorde Magnus Lindberg, Ockelbo SK comeback efter skada men fick se sig klart besegrad av Robel Fisha från Spårvägen FK, en 20 årig löpartalang som bland annat kom två på premiärmilen 2014.

Barnen fick springa Lilla Vildmark 600m samt åka vagn med hästen Berta och titta och klappa på utställningskaniner.

 


Resultat

 

Engelbrektstafetten

4 juli Norberg

Fyra lag ställde upp för Hemlingby LK i Norberg på lördag i varmt och lite kvalmigt väder. Det gick bra för damlaget och män lag 1, båda lagen kämpade om segern långt in på sista sträckan. Det blev dock två andra platser till slut.

Resultat

 

Midsommarloppet

19 juni Gåsholma Axmar

Midsommar 2015

Foto: Stisse Åberg

 Resultat

 

Senior DM dag 1

17 juni Gunder Hägg

800m 150617 Stora DM 350px

Fyra löpare från Hemlingby LK var dom enda från distriket som sprang DM på 800m. Hassan 1:a, Anders 2:a, Göran 3:a och Karwan 4:a (ej på bild)

 

Lidingöloppet on Tour

Gävle 15 juni

 Resultat och Bilder   (foto: Pentti Luomala)

Tack till alla funktionärer!

 

 

 

SM Milen

19 april Malmö

SM Milen K22 2015

Foto: Deca Text & bild

Frida Michold Set Sails IF, Arvika som tränar med Hemlingby medan hon bor i Gävle, vann K22 med tiden 37.37. Hon blev dessutom 13:e i Kvinnor seniorer dår Isabellah Andersson, Hässelby LK vann på 32.34

 

Terrängserien 1

11 april Hemlingby

Resultat

 

Pommac Galoppen

24 januari Hemlingby

Resultat

 

 

Inomhus DM

3 och 4 januari Bollnäs

Göran Lindqvist och Mounir Touzani var i Bollnäs på lördagen och sprang i Veteran DM, först ut var Göran som med tiden 2.29.28 var först i mål på 800m. På 3000m gjorde Mounir ett försök att gå under 10 minuter men fick nöja sig med att vinna på 10.16.13 och Göran satte personsämsta med 11,17 . Emma Hållström vann på söndagen 3000m i seniorklassen med tiden 11.02,56

 

Bore Cup

6 december Uppsala, Sävja

Bore cup 141206 320

Fotograf: Mats Edelryd

 Bildspel

Det var bra uppslutning från Hemlingby, 19 stycken ställde upp för att springa en 5km varvbana mestadels på cykelbanor på snöfritt underlag och med 2 plusgrader och ingen vind så var förutsättningarna goda för bra tider. Gullan Björnström vann som förväntat K60 trots tidigare skadeproblem. Ann Britt Nilseng sprang bra och kom två i K50. Emma Hållström KS och Tommy Hållstam M70 tog varsin tredje plats. Viveka Lindberg som valt att stanna kvar i K40 kom också trea men borde kanske kunnat tagit en placering bättre om hon rekat banan bättre. Snabbast av alla HLK,are var Hassan Huusen Mahammud med tiden 35.21. Det var även några nya medlemmar som sprang, Albin Bogren sprang på 38.43 och Kristoffer Edvardsson kom in på 40.18 bägge i MS. Dan Åkerblom MS sprang in på 39.31, första gången under 40 och han tvingade därmed även sin morbror att lägga på en spurt.


 

 


 


 

Forsättning äldre reportage

 

 

 

 

Kommande Tävlingar

 

 

Bore Cup 3
6 februari Björklinge
5 km eller 10km

Senaste anmälningsdag 1 februari

Nyfiken på vem från HLK som är föranmälda? Klicka här.

 

Bankarta


Samåkning från Hemlinbyberget 09.15

 

 

Inomhus VSM
4-6 mars Bollnäs
Gäller för veteraner 35år och äldre
Senaste anmälningsdag 19 februariReportage Träningsvecka V46

Måndag : Intervaller i Boulognern 40/ 20 och 20/10 Kjell Björk skötte tiden med hjälp av en tryckluftstuta

Tisdag: Långa Intervaller 3x 2,5km i Hemlingby med 5 minuters vila

Onsdag: Föreläsning i Hacksten, Hemlingbystugan med Charlotte Schönbeck, 800/1500m löpare, drygt 20 åhörare fick höra en intressant föredrag om hur man kan genomföra hård träning kombinerat med ett halvtidsjobb.

Föreläsning 141112 350

 

Torsdag: Distanspass på 6:an och 2,5 spåren med Fartlek, som är farthöjningar t.ex. mellan några belysningsstolpar eller till nästa krön etc.

Fredag: Stafett där alla i lagen sprang fyra sträckor med start och mål i allén, man började med 225m sedan 580m följt av 810m och avslutning med 1550m. Vinnande lag var Ann-Britt Nilseng, Johan Skärringer och Mats Carlsson.

Lördag: Träning på Helges gym i Andersberg, efteråt var det lunch på stan, tyvärr var vi för sena att gå på Absint så det blev Nian istället.

Söndag: ”Stadspromenad” Löpning genom Gävle. Koloninträdgården, Södra Villastaden, Gossskolan/SödraSkolan. Gamla Stan, Sjömanskyrkan, Nynäs Villaområde, Gävle Vagnverkstad. Via järnvägsspåren till Östers Industriområde, Slottet, Villastaden, Olsbacka, Fridhem, Höjersdal, Johanneslund, Nya cykelvägen vid Södra infarten, Hemlingby.

 


Höstmöte 2013

Göran och Jenny Kallur Foto: Mats Åkerlind

 

Vår ordförande Göran Lindqvist var den 30 oktober på höstmöte på Scandic för att samla in synpunkter från klubbarna i distriktet inför Svenska Friidrottsförbundets nya verksamhetsinriktning 2014-2020. Göran har som vice ordförande i Gästriklands friidrottsförbund lovat att åka på konferens i Stockholm där alla distrikt samlas för att diskutera verksamhetsinriktningen.

 

 


Träningsveckan

Intervaller Gunder

18 löpare kör stegringslopp inför intervallerna på Gunder Hägg Stadion.

 

Sätra Backe

Vilopaus under backträningen i Sätra med för dagen nysopad cykelbana.


Bore Cup

Lördag 9 mars

Det är dags för säsongsfinal för Bore Cup, den 4:e och sista deltävlingen går i Björklinge och Björklinge SOK är nya arrangörer istället för Östhammar. Distanserna är 15km för Män, M40 och M50, övriga springer 7,5km. Sista anmälningdag för klubbmedlemmar är söndag den 3 mars. Mejla til This is a mailto link 

Samåkning från parkering Hemlingbyberget kl 09.30


Info

Bankarta

 

 


 

 

Rapport från Javea

Andra sidan 325

Bild tagen från södra sidan av bukten med platån med fyren till höger om berget Montgo. Vi bor nära foten av berget.

Dag 1

Avgången från Arlanda försenad, ankomsten i Alicante försenad och kö för att hämta ut hyrbilarna. Det blev därmed sovmorgon till kvart över nio då vi inte kom i säng för än kl 4 på natten.

Första passet kl 09.45 gick genom Javea's lilla stadskärna ner till Medelhavet och sedan hem på småvägar genom appelsinlundar. Efteråt solbad

DSC_0919[1]

Andra passet blev ett försök att hitta närmaste väg till östra sidan av berget Montgo for att slippa använda bil för att komma upp på platån på sidan av berget, men vi kom bara till foten av den södra sidan.

DSC_0922[1]

Vi fick besök av Tua Gandré en svenska bosatt i grannstaden Denia. Hon är trail och ultralöpare bland annat och hon tog sig tid att visa oss några rutter man kunde springa här i näreten.


 Dag 2 lördag

Efter en natt med regn och halv storm. Vi tog den enda rätta vägen upp till platån, riksvägen till Denia, en serpentinväg med ca 180m höjdskillnad.Fin utsikt mot Denia och Valencia.

Eftermiddagspass intervaller 30s/60s med 1 min vila i medvind bland Apelsinlundarna.

DSC_0930[1]

Dag 3 söndag

Backträning, nästan omöjligt att undvika om vi utgår från där vi bor, det blev ca 10km

 Pass 2 blev en tur ner till hamnen, några sprang intervaller efter strandpromenaden och några kollad var en vandringsled började som startade längst ut i hamnen och gick upp till fyren och vidare till berget Montgo   


Dag 4 måndag

Bil upp på platån för att ta en vandringsled upp på toppen av berget Montgo, Det var verkligen en vandringsled, det gick inte att springa med vanliga löparskor, vi såg viserligen en spanjor som sprang på leden men han hade speciella "trail" skor och det var inte första gången han sprang på så stenig stig. Vi hade blivit varnade att det var risk för att skorna skars sönder. Klemes och Fredrik tog sig enda upp till toppen, det var läskigt sista biten upp. Efteråt tog vi bil till fyren samma väg som Lars hade gått tidigare.

Klemens Montgo1a320

Klemens 753m över havet

Dag 5 tisdag

 

Dag 6 Onsdag

Löprunda på morgonen, efter lunch tur till grannstaden Dènia med besök på en Borg mitt i staden och lite underhållning riktig eller falsk PSY? Sedan sprang några på en nedlagt järnvägsspår och några körde intervaller på Friidrotts arenan.

 

PSY Gangnamn style

Denia

Video

 

 


 Hemlingby LK önskar alla 

GOD JUL och GOTT NYTT ÅR

 

 

 JUL

JULAFTONSJOGGEN

Vi samlades kl. 10:00 vid spårcentralen i Hemlingby för att genomföra den sedvanliga Hemlingby LK:s julaftonsjogg. Vi sprang en liten runda i lugnt tempo genom Gävles centrala delar.
Sju HLK-tomtar deltog i år, de flesta iförda någon form av tomteluva. Som vanligt samlades vi under granen vid Stortorget för ett gruppfoto.

 

IMG_1080

Årets Hemlingbytomtar: Anna-Karin, Mats,
Gunilla, Kjell, Anders, Elin och Pär.

   

 

Träningsvecka V45

5-11 november

 

Måndag  18.00   Backträning, Sätra

Karta samlingsplats

Tisdag   18.15 Yoga för löpare, Stenebergsskolan

Ingång Stenebergsskolan

Onsdag  18.00 Intervaller, Hemlingby


Torsdag  18.00-20.00

Marschall- löpning, 2:an i Hemlingby


Fredag   17.00  Intervaller, Boulongern


Lördag   11.00  Tävling  Gissa din tid

2 varv på 2:an Hemlingby utan egen klocka


Söndag  10.00 Ultrapass, spring upp till 50km 

Samling spårcentralen

Det blir 5 stycken vätskekontroller


Ni som vill springa lite kortare kan följa med på första sträckan och vända, då har ni möjlighet till distanser mellan 0-16km.

 

Distans 15km Till kontroll 1 sen närmsta vägen hem

Karta 15km

Se även sträcka 1


Distans 25km Till kotroll 1 sedan 76:a hem

Karta 25km

Se även sträcka 1

Karta hela sträckan

Bankarta


Kartor delsträcker

Sträcka 1

Sträcka 2 del1                     Sträcka 2 del2


Sträcka 3 del1                     Sträcka 3 del2

Sträcka 4


Sträcka 5 del1    Sträcka 5 del2    Sträcka 5 del3


Sträcka 6 del1                     Sträcka 6 del2

 


 

 

Klubbmästerskap Hemlingby LK

Lördag 20 oktober kl 11.00

Start och mål vid spårcentralen i Hemlingby

Män springer 10km och Dam o Motion 5km

Föranmälan med sträcka och födelseår till

This is a mailto link

 

  

Långa Terräng DM

Hofors 22 september

Hofors Löparklubb inbjuder till öppet DM 22 september Start/Mål: Stålringen, Hofors. Omklädning: Hoforshallen (badet, herr och dam) ta med hänglås. Bana: 4 km, varierande underlag. Vätskekontroll vid varvning. MS, 12 km kl 11.00. KS och veteraner 8 km kl 11.00. Motion 8 eller 12 km kl 11.00. Startavgift: Alla klasser 60 kr. Anmälan: Postgiro 66 83 30 - 4, Hofors LK. Ange namn, förening och klass/ålder.

Anmälan via e-post This is a mailto link

Anmälan senast 20/9.

Efteranmälan: Senast 1 timme innan start vid Stålringen mot förhöjd avgift med 40 kr.
Kommande tävlingar

Höstkilometern

1000m på bana (eller 400m)

Onsdag 26 september kl 18.00

BJ Arena Sandviken

Info

 


 

 


Lidingöloppet on Tour i Gävle

RESULTAT


Start och mål i Boulongern

Tisdag 12 juni kl. 19.00  Motionslopp  10km 

Info

 

RAPPORT FRÅN TRÄNINGSVECKAN I MARRAKESH 25 jan - 1 feb 2012

Dag 1, onsdag

Vi blev hämtade av bussen klockan 02:00 i Gävle. Resan gick utan bekymmer och vi landade klockan 10 lokal tid i Marrakech. Vår chaufför körde oss till vårt hotell som är beläget i Palm trädgårdar en mil utanför Marrakech. Lite mat och vila och så ut på vårt första träningspass. Alla sprang mellan 11 och 15km.

kbk (91)     kbk (94)

Först och främst: skaffa pengar och skaffa mat

 

CIMG1012
                  Samlade före bergspasset

kbk (146) CIMG1030

kbk (90)kbk (10)
                                         Den bästa restaurangen


Dag 3, fredag
Löpning innan frukost 8 km för somliga. Vi åkte sedan ner till stan för att anmäla oss till tävlingen. På eftermiddagen var det blandade aktiviteter. Några sprang intervaller, några vilade och Viveka åke rullskidor vilket väckte lokalbefolkningens beundran.  På kvällen så besökte vi ”Jamae lfna”.

kbk (36)kbk (17)
Världens bästa            På fin restaurang med traditionellt
grötkokare är Anders   musikutbud

Dag 4, lördag
5 km löpning för alla utom en som valde att vila sig i form. Under eftermiddagen tog alla det lugnt.


Dag 5, söndag

Upp klockan 05:30 för att äta frukost. Vi åkte klockan 07:00. D
et var kyligt när vi kom till start, bara 2 grader varmt men solen värmde när den kom upp. Alla prestationer var makalösa, se särskild redovisning över loppet.

 kbk (29)
No problems - under 3 timmar blev det 

Dag 6, måndag
Resa till kusten till staden Essaouira och löpning på
sandstrand, mellan 6-9 km för somliga. Vi besökte
också ett COOP där man producerade ARGAN-olja
med traditionella metoder.


Dag 7, tisdag

Morgon löpning mellan 8-10 km och en eftermiddagslöpning på lika mycket. På kvällen besökte vi Suken (Medina) och senare  åt vi på en enkel restaurang.

CIMG1131

kbk (16)        kbk (74)
Kryddstånd i suken                               Gott käk igen


Dag 8, onsdag

Hemresa. Den gick bra den med. Men hos en och

annan av oss gjorde sig ont i halsen och en begynnande förkylning påmind.
 


 

 

HLK-logga HQ    Klubbfest 30 års jubileum


Lördag den 21 januari kl 19.00

Plats: Södra Kungsgatan 36

Meny

Anmälan senast tisdag 17/1


 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   Våra sponsorer

Drottninggatan 26B

 

Gävle   Valbo   Sandviken

 

Träningstider
Tisdagar 18.00
Intervaller, Hemlingby
Torsdagar 18.00
Distans,Obs! Boulognern
Fredagar 17.00
Intervaller, Obs! Boulognern
Söndagar 10.00
Långpass, Hemlingby

 

Kontrollmätta längder på Motionsspår i Hemlingby
2:an
1960 meter
2.5:an
2430 meter
3:an
2780 meter
5:an
5150 meter
6:an
5560 meter

Postadress:
Hemlingby LK - Friidrott
Per Hållström, Åsvägen 36
81833 Valbo

Besöksadress:
Per Hållström, Åsvägen 36
81833 Valbo

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info