Hoppa till sidans innehåll

Swebowl


Mats Knutsson från BK Kyrk i Skövde är nytt ledarnamn vid SM-kvalet i Vårby. I söndagens enda kvalstart drog Mats in toppresultatet 1855 vilket är drygt hundra poäng mer än någon annan spelare mäktat med hittills.
 
SM för funktionsnedsatta i Västerås. Ett skyltfönster för dem som vill påtala idrottens betydelse i samhället. Detta träffar mitt i hjärtat av Bowlingförbundets valspråk: framgångsrik, kul, socialt engagerande och tillgänglig för alla.
 
Vid deltävlingen i Göteborg vann Dominos William Svensson bland ungdomarna, Timmy Fredriksson, Clan, juniorklassen, Nässjösonen Jesper Larsen numera Pergamon vann U23, men flickklassen vann Moa Ekström från Dimico före Annie Jonsson, Högland.
 
AIK:s Jens Simonsen vann finalen i 2014-2015 års seniortour genom att besegra Anders Wåhlstedt Nobel med 244-203.
 
Serieslutspelet i Jönköping 15-17 maj kommer att kunna följas via live streaming som produceras av Bowlingkanalen. Sändningarna, som finansieras av Bowlingförbundet, startar på lördag morgon den 16 maj och fortsätter tills mästarna är korade.
 

När görs vad?

(2015-04-30 14:02)
Den 20 maj är sista dagen för övergångar inför ny säsong sen finns det andra datum kring administrationen som är bra att veta för er som har hand om detta i er förening i dessa tider.
 
SM för funktionsnedsatta avgörs den här veckan i Västerås och som vanligt är intresset stort. 404 spelare är anmälda vilket är nästan rekordnivå.
 
Efter 15 år med Bowling Arena i Jönköping har Per-Anders Hörlin sålt sitt livsverk. Det känns allt lite tomt nu, hur det än är så var det ju jag som byggde upp det här från början, säger han.
 
Plötsligt bara hände det. När Sebastian Gustavsson från BK Origo i Norrköping slog 1132 poäng i lördagens kvalmatch i Flen var det den högsta noteringen i svenskt seriespel. Men det var sannerligen inte något som han hade förväntat sig.
 
När BK Flash säkrade seriesegern i Nordallsvenskan bäddade härnösandslaget också för en möjlig kvalrysare mot Bodens BS. De två bästa lagen i Norrland ingår nämligen i samma grupp i elitseriekvalet.
 
Två allsvenska lag försvann vid söndagens kvalspel till Mellanallsvenskan. Det var BK Amiki och Team Baltzar som slogs ut i skiljeserie av BK Nova respektive BK Friends.
 
Efter ett år i allsvenskan siktar nu åter Mariestadsklubben Qvinns på elitserien igen. Ett steg i hoppet om en elitserieplats tog man när man besegrade Fram på söndagen.
 
I söndagens kvalmatcher till Sydallsvenskan gick de båda Västgötalagen Marbodal och Kyrk vidare efter vinster i två raka matcher.
 
Nordallsvenskan avslutas med ett sammandrag i Luleå i helgen och redan på lördagen blev det klart att BK Flash kommer att vinna serien. Detta efter en säker seger med 13-7 mot BK Prana.
 
Fyra semifinaler i kvalet till Mellanallsvenskan och samtliga var avgjorda efter två matcher. Wåxnäs BC och Västerås SK vann enkelt, LBK Hudik var en aning bättre än Gävle KK medan Ettan/Brasken lyckades ta sig vidare med 3-1 mot BK Trol.
 

bowlingkanalen

Postadress:
IS Göta - Bowling
Planteringsvägen 141B
25232 Helsingborg

Kontakt:
Tel: +46705508404
E-post: This is a mailto link

Se all info