Hoppa till sidans innehåll

Swebowl


Dramatiken som TV missade

(2015-01-31 22:15)
Kanske blev TV-publiken lurad på den största dramatiken i 3-manna-SM. Herrarnas semifinal blev rena nattinén när Göta och Team Pergamons andralag tvingades till en skiljeserie för att bestämma vilket lag som skulle ta tredjeplatsen till stegfinalen.
 
Förhandsfavoriten Team X-Calibur levde upp till förväntningarna och spelar SM-final i 3-mannalag på söndag förmiddag, direktsändning i SVT1 från klockan 09.10. Motståndare i finalen blir antingen Hammarby IF eller BK Eva.
 
IS Göta var klart bäst när den sista starten avgjordes i 3-manna-SM i Örebro. Lite mer överraskande var att två lag från BK Flash samt Bulltofta BK tog sig vidare till semifinalen. I damklassen var det inget lag som kunde rubba de tidigare resultaten
 

Pergamon pressade rekordet

(2015-01-31 12:18)
Rekorden fortsätter att falla vid 3-manna-SM i Örebro. I lördagens tidiga pass var det Team Pergamon som putsade AIK:s nysatta notering med nio poäng. Pergamon tog täten med 2744 samtidigt som ytterligare fem lag i den starten gick in bland topp 12.
 
Rekordbra. Så kan man sammanfatta andra starten vid 3-manna-SM i Örebro. Både AIK:s herrar och Team X-Caliburs damlag satte svenska rekord efter strålande insatser där båda lagen hade samtliga serier över 200 poäng.
 
Det var inte helt oväntat elitserielaget BK Jösse, som angav tonen när 3-manna-SM inleddes i Örebro på fredagseftermiddagen. Jösse leder dubbelt men det var framförallt förstalaget som imponerade med 2634, snitt 219,5.
 
Charlotte Kalla, Marcus Hellner, Anette Norberg, Johan Olsson – och Robert ”Robban” Andersson. När Nerikes Allehanda rankade de största stjärnorna som kommer till SM-veckan hamnade Team Pergamons Robert Andersson på sjunde plats.
 
Det blir ingen fortsättning för Martin Larsen i PBA Players Championship. Martin gjorde godkänd insats på onsdagen då han slog 934 på de fyra serierna och avancerade till 44:e plats, men 52 poäng från spel bland topp 24.
 
Vi har uppdaterat sökfunktionen i BITS så det är lättare att ta fram spelares eller föreningars hcp, antingen dynamiskt per datum eller utefter hur en tävling är upplagd.
 
När SM-veckan vinter lades i Örebro öppnade det för bowlingen att för första gången bli en del av evenemanget. Förbundet valde att satsa på 3-manna-SM och därmed spelar herrar och damer sina mästerskap i samma hall för en gångs skull.
 
Martin Larsen spelar de närmaste veckorna på PBA-touren i USA. Det startade tungt då Martin efter första dagen i PBA Players Championship ligger 55:a, 87 poäng från 24:e plats, och det återstår bara fyra serier under onsdagen.
 
Isabelle Hultin från BK Bågen var 13:e serieomgångens hetaste spelare. Inte nog med att hennes 947 var bäst bland damerna, hon slog dessutom 897 och 889 vid Bågens bortatrippel i Stockholm.
 
Tabelltvåan Team Clan och tredjeplacerade Jösse vann söndagens hemmamatcher i Elitserien och förstärkte sina positioner. Bodens BS blev utan poäng på sin stockholmsresa där både AIK och Stureby visade sig för starka för norrbottningarna.
 
I Nässjö var det match mellan två lag, Högland och Skrufscha, som båda aspirerar på en slutspelsplats. Högland vann 12-8 och tar över tredjeplatsen i elitserien. Spader Dam vann ganska enkelt med 14-6 mot B-K Eva.
 
Team X-Calibur vann ganska lätt sina två bortamatcher på lördagen och är fortfarande obesegrade i Elitserien. Spader Dam och Skrufscha två av X-Caliburs konkurrenter i toppen vann också sina bortamatcher.
 

bowlingkanalen

Postadress:
IS Göta - Bowling
Planteringsvägen 141B
25232 Helsingborg

Kontakt:
Tel: +46705508404
E-post: This is a mailto link

Se all info