Hoppa till sidans innehåll

Swebowl


Svenskarna dominerade Kegel Aalborg International, den sjunde deltävlingen i Europatouren, men de blev ändå lurade på segerchecken som togs av finländaren Juhani Tonteri. Därefter tre svenskar: Mattias Olsson, Jesper Svensson och Robert Andersson.
 
Med en strike i sista rutan säkrade Bengt Petersson från Kulladals BS segern i Amiki Senior Open i Högdalen. I finalen vann Bengt över Ann-Ki Larsson-Carlsson från BwK Dags med 446-437.
 
Om drygt tre veckor ska det svenska laget till Senior-VM i Las Vegas tas ut, men de närmaste tre-fyra dagarna kan bli avgörande för uttagningen. Då samlas de aktuella spelarna i Stockholm för att delta i olika tävlingar.
 
Om två veckor startar Herr-EM i Ålborg och för det svenska landslaget blir därför denna veckas tävling, Kegel Aalborg International, ett perfekt genrep inför mästerskapet.
 
Det svenska polislandslaget svarade för rena uppvisningen när de deltog i ett engelskt polismästerskap i Thames Valley. Det svenska fyrmannalaget krossade allt motstånd - trots tuffa träbanor som inte tycktes vara slipade sedan andra världskriget.
 
Seriespelet avslutades den gångna helgen med Team Pergamon och Team X-Calibur som seriemästare. Samtidigt avgjordes de sista kvalmatcherna och det kan vara på sin plats med en sammanfattning.
 
Det blev X-Calibur som även i år tog hem SM-guldet efter att ha vunnit den helt avgörande matchen med 11-9. Matchen höll hög kvalitet och ledningen böljade mellan de bägge lagen i alla tre finalmatcherna.
 
Sigma BK hade som mål att hålla sig kvar i allsvenskan. Nu blir det i stället elitserien nästa säsong efter kvalseger mot BK Tegnér. Och Bodens BS säkrade nytt kontrakt efter två komfortabla segrar mot BK Glam.
 
Både Göta och AIK höll sig kvar i Elitserien genom att besegra Hammarby respektive Kaskad. AIK fick dock det tuffaste motståndet och kunde avgöra först i den åttonde serien.
 
Team Pergamons tionde SM-guld gick i högre grad än någonsin tidigare i ungdomens tecken. Pergamon besegrade Team Clan med 14-6 och 13-6 under en finaldag där den nya generationen i svensk bowling stod i förgrunden.
 
Det blir en tredje finalmatch mellan X-Calibur och Spader Dam efter att X-Calibur i en mycket jämn tillställning vunnit med 11-9, samma siffror som Spader Dam vann med i första matchen.
 
Team Pergamon och Spader Dam har skaffat sig fördel i SM-finalen genom att vinna den första finalmatchen i Jönköping. Pergamon slog Team Clan med 14-6 medan Spader Dam spurtade från 6-9 till seger med 11-9 mot Team X-Calibur.
 
Lite i skymundan av slutspelet spelas kvalet till Elitserien. Av de lag som fortfarande hoppas på att kunna vara med i slutspelet nästa säsong finns Kaskad, AIK, Göta och Hammarby.
 
Det blir BK Tegnér eller Sigma BK som får spela i Elitserien i höst. Lagen möts i söndagens kvalfinal i Nyköping. I en annan kvalfinal ställs Bodens BS mot BK Glam.
 
Söndagens SM-final i Bowling Arena i Jönköping blir en repris på fjolårets. Alltså Team Pergamon möter Team Clan, det blir också en intressant kraftmätning mellan de två bästa lagen i Elitserien.
 

bowlingkanalen

Postadress:
IS Göta - Bowling
Planteringsvägen 141B
25232 Helsingborg

Kontakt:
Tel: +46705508404
E-post: This is a mailto link

Se all info