Hoppa till sidans innehåll

Swebowl


Boden vann i Alingsås

(2015-03-01 17:25)
Bodens BS fortsätter att imponera i årets elitserie. På söndagen tog laget ytterligare två poäng efter att ha vänt ett underläge till seger med 11-9 mot Team Alingsås.
 
Det blev bara hemmavinster under söndagens tre matcher i damernas elitserie. Spader Dam och Högland går mot ett slutspel och B-K Eva:s seger mot Örgryte gör att laget har bra chans att slippa kvalspel.
 
Säfflelaget Tegnér stod för den ovanliga bedriften att vinna med 20-0 när Norrköping gästade på lördagen. Dessutom vann de kägelpoängen med över tusen poäng.
 
Det jämnar till sig i Nordallsvenskan. Umeå vann seriefinalen mot Flash med 12-8 och leder serien med en poäng före Flash. Men Flash har en match mindre spelad.
 
För bara två omgångar sedan förlorade Team Pergamon F efter 22 raka segrar i Sydallsvenskan, då mot Växjö. Den här helgen åkte de till Västervik och förlorade dubbelt trots att Anton Elofsson gjorde över 1000 i båda matcherna.
 
SBC hade nog ett litet hopp att ge Skrufscha en kamp om den fjärde slutspelsplatsen. Vänersborgslaget var dock starkast mot slutet och kunde vinna med 11-9.
 
Helgens intressantaste match i herrarnas elitserie spelades i Göteborg där Joker och AIK tampas om att slippa direkt utflyttning ur elitserien. Efter underläge vände stockholmarna matchen och vann till slut med 12-8.
 
Vi har varit vana att se Martin Larsen i toppen under den internationella tävlingarna de senaste månaderna, men i H.H Emir Cup i Doha, Qatar, blev det en 16:e plats. Vann gjorde Indonesiskan Tannya Roumimper som besegrade Khaled Al-Dossari i finalen.
 

Klassiska lag i jumbofinal

(2015-02-27 07:28)
AIK och Joker är två av svensk bowlings klassiska klubbar. När de möts i Göteborg på lördag förmiddag handlar det om överlevnad i Elitserien där AIK ligger näst sist och Joker är jumbo.
 
Mattias Wetterberg blev bäste svensk när han blev trea i 9th International Wroclaw Open by Hammer, efter att ha förlorat i stegfinalen mot Kamilla Kjeldsen som sedan stod som segrare då hon besegrade Jaroslav Lorenc från Tjeckien.
 
Veronica Lantto från Team X-Calibur var omöjlig att stoppa i Evaturneringen. Hon var överlägsen i kvartsfinal och semifinal för att därefter slå Ida Andersson, BK Högland, i titelmatchen med 218-170.
 
Dennis Andersson, Hammarby IF BF, vann U23-klassen och All event i årets första DV8 Junior Masters i Bowl-O-Rama. Övriga klassegrare är Alida Molander i flickor, Pontus Falkhäll i ungdom och Alfred Berggren i junior.
 
Tävlingsspelet har dominerat under februari och så blir det även denna helg då två tävlingar avgörs i Stockholm med bara några stenkasts mellanrum: klassikern Evaturneringen i Högdalen och DV8 Junior Masters i Bowl-O-Rama.
 
Med sikte på Senior-VM i Las Vegas i augusti 2015 har förbundskaptenen Christer Eklund nominerat 21 spelare, 13 herrar och åtta damer. En trupp som senare ska bantas till fyra plus fyra.
 
De senaste 15 åren har det byggts cirka 125 nya bowlinghallar i Sverige och nettoökningen är knappt 60 hallar. Under samma tidsperiod har nöjesbowlingen varit mäkta populär, men hindren för att ta nästa steg, till att tävla, har vi inte lyckats riva.
 

bowlingkanalen

Postadress:
IS Göta - Bowling
Planteringsvägen 141B
25232 Helsingborg

Kontakt:
Tel: +46705508404
E-post: This is a mailto link

Se all info