Hoppa till sidans innehåll

Swebowl


Helgens stora vinnare i Elitserien blev Team Clan, som tog fem poäng på sina tre bortamatcher i Skåne. På söndagen vann Clan i utklassningsstil över både Göta och Full House. Göteborgsderbyt vanns enkelt av Team Pergamon över Joker.
 
Det blev lite av en revansch för Spader Dam för semifinal förlusten i slutspelet, när Spader Dam imponerade med en 13-7 vinst i Nässjö mot Högland. Imponerande också av Jenny Wegner som slog hela 1005.
 
Två malmölag möttes i Eslöv och gav publiken en riktig holmgång och Team Pergamon F fortsätter att imponera, den här gången på bortaplan. Det var de enda matcherna där gästerna lyckades ta poäng i lördagens Sydallsvenska.
 
Fyra matcher – fyra segrar. Sigma BK har fått en perfekt start i Mellanallsvenskan där man förstås tagit ledningen i grupp C. På lördagen vann Sigma dubbelt hemma över Amiki och Stureby F.
 
I Nordallsvenskan blev det på lördagen bara en bortavinst. Flash vann i Umeå med klara 16-4 men i Vilhelmina tappade man en ledning och hemmalaget kunde vinna med 11-9
 
Efter två bortavinster förra veckan blev det en tredje seger för svenska mästarinnorna X-Calibur som besegrade B-K Eva med 16-4. Spader Dam vann borta mot Dimico och Örgryte vann en jämn match hemma mot SBC.
 
Bodens BS spelade på lördagen sin första elitseriematch sedan 2006. Och på hemmaplan mot BKF Falkenberg spelade de oavgjort. - Det var riktigt skönt, säger Christer Englund i Boden.
 

Bodens comeback i fokus

(2014-09-19 14:17)
Andra serieomgångens mest intressanta match spelas i Boden där Bodens BS i sin efterlängtade elitseriecomeback tar emot BKF Falkenberg. Norrlandsbowlingen har legat i bakvatten länge, men det är möjligt att Bodens satsning kan innebära en vändpunkt.
 
Team Sweden kommer att bestå av tolv dambowlare, som under det närmaste året har ett enda stort mål att fokusera på, Dam-VM i Abu Dhabi som ska spelas i november 2015.
 
Team Sweden kommer att bestå av tolv spelare, som under det närmaste året har ett enda stort mål att fokusera på, Dam-VM i Abu Dhabi som ska spelas i november 2015.
 
Elittävlingen i Helsingborg bjöd på en rysarfinal där Martin Larsen stod som vinnare efter fem raka strikar i rutorna 6-10. Martin vann finalen över två serier med 451 före Osku Palermaa 446, Filip Wilhelmsson 442 och Daniel Fransson 390.
 
Efter första dagens spel vid elittävlingen i Helsingborg leder Mattias Wetterberg, Full House, knappt före Martin Larsen, Team Pergamon. Efter tolv serier återstår 16 spelare och det krävdes ett snitt av 209,25 för att avancera till tisdagens spel.
 
Stureby blev det enda elitserielaget som tog poäng borta på söndagen. Efter underläge vända man till seger mot Joker med 12-8. Mot svenska mästarna Pergamon hade dock inte Stureby mycket att sätta emot, förlust 14-6.
 
Det blev två nykomlingsvinster på söndagen då B-K Eva vann klart med 16-4 mot Hallandia. Dimico är i elitserien för andra gången och vann säsongsdebuten mot Örgryte med 12-8. X-Calibur tog årets andra bortaseger när man vann mot Spader Dam med 12-8.
 
Redan i första omgången av Sydallsvenskan har det varit stora bataljer. Många bra lag möttes direkt. Den kanske största matchen på förhand var den mellan Höganäs och Olofström. Två lag som kom långt i kvalet till Elitserien förra säsongen.
 

bowlingkanalen

Postadress:
IS Göta - Bowling
Planteringsvägen 141B
25232 Helsingborg

Kontakt:
Tel: +46705508404
E-post: This is a mailto link

Se all info