Hoppa till sidans innehåll

Swebowl


Junior och Ungdoms SM har tre kvaldagar kvar och vid senaste helgens slagningar fick vi se ett flertal svenska rekord och en 300-slagning av systrarna Cajsa och Jenny Wegner från Femtionian i Hässleholm.
 
När 4:e deltävlingen i Junior Masters spelades i Ängelholm var det flera danskar på besök. Det gav en klasseger genom Jeremy Christensen bland ungdomarna. Övriga vinnare var Timmy Fredriksson, Tobias Räisänen och Anna Andersson.
 

VM 2017 till Kuwait City

(2014-12-19 10:17)
I anslutning till VM i Abu Dhabi höll WTBA:s verkställande utskott ett möte där man beslutade var VM under perioden 2017-2020 ska arrangeras. Det gemensamma VM för herrar och damer 2017 ska spelas i Kuwait City, meddelar WTBA i ett pressutskick.
 
Svenska Bowlingförbundet har utsett Martin Larsen, Team Pergamon, till Årets bowlare 2014. Det är fjärde gången han får utmärkelsen, tidigare var det 2006, 2007 och 2013.
 
Svenska Bowlingförbundet har utsett Martin Larsen, Team Pergamon, till Årets bowlare 2014. Det är fjärde gången han får utmärkelsen, tidigare var det 2006, 2007 och 2013.
 

Svårt på seniortouren

(2014-12-15 20:31)
På Seniortouren sägs det ibland att det var lättare förr när det var svårt. När touren nådde Nyköping i helgen visade Christer Petersson vem som var bäst, när det nu var som det var förr, svårt.
 
49 nationer deltog i VM i Abu Dhabi, men bara åtta lyckades ta medalj. Korea var klart bäst med åtta medaljer varav fyra guld. För Sverige fanns det två glädjeämnen: toppinsatsen i femmannalaget som gav brons och fem spelare i topp 24 i all events.
 
Nära medalj. Det har varit Sveriges styrka men också förbannelse under Herr-VM i Abu Dhabi. Martin Larsen slutade sexa i Masters. Det var hans sämsta placering på sex olika distanser. Nog sagt.
 
Martin Larsen är ensam svensk kvar i Masters när de åtta bästa spelarna ska göra upp om vem som blir världsmästare. Martin ligger sexa inför matchspelet, det är tre koreaner i täten.
 

Oljeprofilerna i kvalet

(2014-12-13 18:51)
Oljeprofilerna för de kommande kvalen till herrarnas och damernas elitserier samt kvalet till herrarnas allsvenska serie har publicerats
 
Det blev VM-brons för Sveriges herrlag, den först femmannamedaljen på elva år. I semifinalen kom det svenska laget aldrig in i matchen utan blev klart slaget av USA. I en dramatisk final vann sedan Korea över USA.
 
Sverige säkrade sin första medalj vid VM i Abu Dhabi när femmannalaget slutade tvåa i kvalet efter Korea. Därmed får svenskarna möta USA i semifinalen. Den andra semin går mellan Korea och Australien. Fem svenskar gick in bland topp 24 i all events.
 
Efter fyra raka VM utan medalj i femmannalaget är de svenska herrarna rejält revanschsugna och de har åtminstone skaffat sig ett bra utgångsläge för att bryta den negativa sviten. Efter första dagens spel ligger Sverige tvåa, 19 pinnar efter Finland.
 
Danmarks herrar skrev historia genom att ta sitt första VM-guld då de besegrade USA i 3-mannafinalen, 647-638. Slutmannen Thomas Larsen blev dansk guldhjälte genom att sätta tre strikar i slutrutan.
 
Det börjar bli tjatigt. Liksom på tidigare två distanserna i VM i Abu Dhabi kommer Sverige att hamna strax utanför medaljerna. När en startgrupp återstår i kvalet i 3-mannalaget ligger de svenska lagen på femte och sjunde plats.
 

bowlingkanalen

Postadress:
IS Göta - Bowling
Planteringsvägen 141B
25232 Helsingborg

Kontakt:
Tel: +46705508404
E-post: This is a mailto link

Se all info