Hoppa till sidans innehåll

Swebowl


Jesper Svensson leder kvalspelet i Brunswick Madrid Challenge med 1490. Joline Persson Planefors ligger fyra med 1473 och såväl Markus Jansson som Martin Larsen är i topp 10 när fem starter återstår.
 
Den här veckan spelas Brunswick Madrid Challenge, som är den tionde deltävlingen i Europatouren. Det är samtidigt sista chansen för damerna i Team Sweden att visa vad de duger till inför uttagningen av VM-laget.
 
När Special Olympics World Games går av stapeln i Juli på andra sidan atlanten representeras bowlingsverige av Ann-Charlotte Persson, BK Vinden; Louise Andersson, Norsborgs AIK; Tomas Andersson, Klotrullarnas BK och Alexander Engström, Volvo IF.
 
Roto Grip Polish Open, nionde deltävlingen i Europatouren, avgjordes i helgen i Wroclaw. Daniel Fransson blev tvåa efter finalförlust mot dansken Carsten Hansen.
 
Det blev totalt fem svenska medaljer när Senior-EM i Bologna avgjorts under veckan. Vid fredagens masterfinaler blev det två svenska guld genom Täbys Stefan Palmér och Jan Erik Brändström från Domsjö.
 

Bowlingens OS-hopp lever

(2015-06-22 21:56)
Bowling är en av åtta sporter som satts upp på den korta listan med möjlighet att komma med i de olympiska sommarspelen i Tokyo 2020. Det fanns tidigare en längre lista som omfattade 26 sporter.
 
Bodens BS kvalade sig kvar i Elitserien och satsar nu på en högre placering nästa säsong. Som ett första steg i den riktningen har norrbottningarna värvat den finske landslagsspelaren Olli Pakkonen.
 
Det blir tre debutanter i det svenska laget till Senior-VM i Las Vegas i slutet av augusti. Fem spelare är kvar från det svenska lag som vann 13 medaljer när mästerskapet spelades för första gången 2013.
 
Tre lagmedaljer och två individuella i Masters. Det blev Sveriges facit i Herr-EM i Ålborg. Och framförallt hade Martin Larsen sin stora dag där han slutade som Europamästare.
 
SEA-games, Soth East Asian games avslutades på söndagen och Kim Bolleby som gjorde debut för Thailand fick en bronsmedalj i femmannalaget
 
Vid Sverige-finalen av Junior Masters visade Pergamons Jesper Larsen upp ett imponerande spel då han slog 1963 på åtta serie. Jesper vann U23-klassen, övriga vinnare Victoria Nilsson X-Calibur, Marcus Carlsson IFK Borås och Emauel Jonsson Kvänum.
 
Slutet gott, allting gott. Efter en ganska kämpig vecka slutade EM i Ålborg i dur för svenskt vidkommande då Martin Larsen blev individuell europamästare. Han slog Tore Torgersen i Masters-finalen med 2-0.
 
Det blir en svensk i EM-finalen i Masters. I den ena semifinalen ställs Martin Larsen mot Markus Jansson medan Norges Tore Torgersen tar sig an danska hoppet Mik Stampe i den andra semin.
 
Två svenskar återstår när det är dags för kvartsfinaler i Masters vid EM i Ålborg. Martin Larsen och Markus Jansson lyckades ta sig förbi de två inledande omgångarna på förmiddagen.
 
Drömmen om guld försvann i sista rutan i semifinalen mot Finland. Det svenska femmannalaget gjorde en utmärkt insats under fredagens spel, men fick ändå nöja sig med EM-brons. Finland vann sedan en dramatisk final mot England med en kägla!
 

bowlingkanalen

Postadress:
IS Göta - Bowling
Planteringsvägen 141B
25232 Helsingborg

Kontakt:
Tel: +46705508404
E-post: This is a mailto link

Se all info