Hoppa till sidans innehåll

Swebowl


På onsdagen satte sig det svenska VM-laget på planet till Las Vegas för en sista uppladdning inför VM i Abu Dhabi om sex veckor. I Las Vegas skall vårat VM-lag spela minst fyra proffstävlingar och därmed ladda inför VM.
 

Martin Larsen om 7770

(2014-10-22 13:08)
I lördags slog Team Pergamon den högsta slagningen någonsin i svenskt seriespel med 7770. Sju av åtta spelare i laget slog över 950. — Det var kollektivt väldigt bra spel, säger Martin Larsen som själv slog 1034.
 
Den 18:e deltävlingen i Europa Touren, Ebonite Florence International avgjordes i helgen och BK Löddes Mattias Nilsson gjorde en strålande insats och kom på en slutlig andra plats i tävlingen.
 
Ett uttryck finns som säger, ju mer man vinner ju närmre kommer förlusten. Pergamon som gick obesegrade genom serien förra året var mycket nära förlust på söndagen när man spelade 10-10 mot Full House.
 
Flash tog en minst sagt övertygande hemmaseger mot Nolia på lördagen. Slutsiffrorna skrevs till 20-0 och Flash befäster ledningen i södra nordallsvenskan.
 
Bortalagen hade det inte lätt i Mellanallsvenskan under lördagen. Endast Domnarvets och Team Mariestad fick med sig poäng hem. I Hagfors började Joakim Biehl med serierna 298 och 300.
 
Team Växjö fortsätter att vara det bästa A-laget i Sydallsvenskan, där de leder grupp B. Detta efter att ha slaget BK FH Engelholm F i Växjö med de udda siffrorna 13-5.
 
Elitseriematchen mellan Kulladals BS och Team Pergamon i Baltiska bowlinghallen kommer det att pratas länge om i bowlingsverige. Den slutade 1-19 och Team Pergamons slagning var 7770, den högsta någonsin i svenskt seriespel.
 
Regerande svenska mästarinnorna Team X-Calibur är efter fyra spelade matcher fortfarande obesegrade i höst. Men på lördagen låg man illa till under början av matchen mot Skrufscha.
 
Det blev en silvermedalj för Mattias Wetterberg när finalerna i årets European Champions Cup avgjordes i Reykjavik. Mattias förlorade finalen mot holländaren Tpm van der Vliet med 2-1 i matcher. Jenny Wegner förlorade tyvärr sin kvartsfinal.
 
Jenny Wegner har under de två första dagarna av European Champions Cup imponerat med ett starkt spel. Men fredagens spel blev något över det vanliga, Jenny Wegner gick upp i ledningen och var klar etta efter 24 spelade serier och inför kvartsfinalen.
 
På fredagen avslutade man kvalspelet i European Champions Cup och Mattias Wetterberg fortsatte att spela stabilt och går vidare till kvartsfinal som fjärde spelare.
 

This is a mailto link

(2014-10-17 14:13)
En lätt adress att komma ihåg om man har något som gäller seriespel, t ex flytta matcher eller vill veta mera om seriefrågor.
 
Jenny Wegner fortsatte sitt fina spel från onsdagen när hon gick ut på banorna på torsdags kvällen. Lite trögt i början men sedan hittade hon strikefickan och avancerade upp till en tredje plats när 16 av 24 serier är spelade.
 
Mattias Wetterberg fortsätter att vara med i toppen av European Champions Cup. Efter 16 serier ligger han nu på tredje plats, men nu 178 poäng efter ledande Paul Stott från Irland.
 

bowlingkanalen

Postadress:
IS Göta - Bowling
Planteringsvägen 141B
25232 Helsingborg

Kontakt:
Tel: +46705508404
E-post: This is a mailto link

Se all info