Hoppa till sidans innehåll

Swebowl


Rebecka Larsens spurt med två gånger 300 överskuggade allt när Elituttagningen för damer inleddes i Nässjö på fredagen. Det är första gången som en svensk dambowlare slagit två 300-serier i rad.
 
Är du intresserad av att vara del av bruttotruppen för svenska damlandslaget (Team Sweden) 2015, så har du nu chansen att visa detta på en uttagningstävling som spelas sista helgen i augusti. Så löd det upprop som gick ut för några månader sedan.
 
Sandra Andersson slutade trea i rankingen och är klar för finalen i World Bowling Tour. Den sista deltävlingen i Thailand vanns av Osku Palermaa medan Martin Larsen var bäste svensk med 16:e plats.
 
Kyliga augustikvällar antyder att bowlingsäsongen står för dörren. Det är en späckad höst som väntar de svenska bowlarna på alla fronter. Häromdagen fick jag telefonsamtal från årets svenske veteranmästare Roffe Broström, som är UK i DN/Expressen.
 
I inbjudan till Team Talang har det skett en del missförstånd och fel och därmed angetts felaktiga siffror för startavgiften.
 
Vi letar efter ideella krafter med kunskap och intresse för marknadsföring samt utbildning!
 
Den här veckan spelas den sista deltävlingen i World Bowling Tour i Bangkok, Thailand. Sandra Andersson ligger trea i damernas ranking och är nästan klar för tourfinalen dit de tre bästa kvalificerar sig.
 
Ett fantastiskt U21-VM ur svensk synvinkel har avslutats. Aldrig har vi från dessa mästerskap kommit hem med så många medaljer. Två guld, ett silver och fem brons är klart mer än vad vi tog i Pattaya 2002 då det blev två guld och två brons.
 
För två år sedan stod Daniel Fransson som vinnare i U21-VM. Nu var det Jesper Svenssons tur att kliva högst upp på prispallen. Även den här gången var det en amerikan som besegrades då Jesper slog Wesley Low i finalen med 237-227.
 
Det ser ut att kunna bli ett strålande svenskt slut på årets U21 VM. När nu semifinalerna spelas så är Jesper Svensson och Pontus Andersson med bland pojkar. Bland flickorna har Jenny Wegner spelat till siig en semifinalplats.
 
DV8 Junior Masters är redo för en ny säsong. Det blir 22:a året som den den riksomfattande touren för våra unga bowlare avgörs. Man kan också presentera en del nyheter.
 
Svenskarna gjorde en mycket stabil insats när Masters startade vid U21-VM i Hongkong. Alla tre killarna, Pontus, Jesper och Magnus är vidare till round robin som avgörs på fredagen. Även Jenny Wegner tog sig in bland de åtta bästa.
 
Seriekommittén meddelar att den nationella serien för säsongen 2014/2015 är nu fastställd.
 
Att det är små marginaler i bowling fick man verkligen veta när Japan och Sverige gjorde upp om guldet i 4-manna. Sista japanskan behövde ta ned nio käglor och det var det som hon gjorde och istället för guld blev det silver för våra svenska flickor.
 
De svenska flickorna i 4-manna säkrade en medalj genom att gå till semifinal där de får möta USA om en finalplats. Den andra medaljen säkrade Jesper Svensson som blev bronsmedaljör i All Event. Våra killar i 4-manna missade semifinal med 3 pinnar.
 

bowlingkanalen

Postadress:
IS Göta - Bowling
Planteringsvägen 141B
25232 Helsingborg

Kontakt:
Tel: +46705508404
E-post: This is a mailto link

Se all info