Hoppa till sidans innehåll

Swebowl


När nye förbundskaptenen Christer Backe presenterade sitt första bowlinglandslag innehöll det två unga debutanter, 22-årige Daniel Fransson från Team Pergamon och 24-årige Joachim Karlsson från Team Clan.
 

Två debutanter i VM-laget

(2014-07-25 10:58)
Föryngringen av det svenska herrlandslaget fortsätter. När nye förbundskaptenen Christer Backe presenterade sitt första lag innehöll det två unga debutanter, 22-årige Daniel Fransson från Team Pergamon och 24-årige Joachim Karlsson från Team Clan.
 
De svenska ungdomarna visade framfötterna när Europatourtävlingen San Marino Open avgjordes. Joachim Karlsson blev trea och Markus Jansson fyra. Det var bara engelsmännen Dominic Barrett och Stuart Williams som lyckades besegra ungdomarna.
 
Tionde deltävlingen i Europa touren spelas i helgen i San Marino och hela Team Sweden laget är på plats. Redan i de första kvalomgångarna dominerar svenskarna, fem spelare bland de nio bästa med Martin Paulsson som tvåa.
 
Bowlingkanalens Kjell Kjellman presenterade ett förslag till en elittour som en längre tid diskuterats med eventuella samarbetspartners för att kunna bli verklighet.
 
I stort sett är vi klara med registreringen.
 
Det blev en riktig strikefest när 1st Senior Open avgjordes i helgen i München. Olle Svensson tog hem segern före klubbkamraten Jan Nordberg och Örtas Stefan Palmer som tog tredje platsen på högre sista serie än Brian Voss.
 
Det var Martin Larsen från början till slut under finaldagen i Brunswick Madrid Challenge, den nionde deltävlingen i Europatouren. I finalen vann Martin över engelsmannen Dominic Barrett med 213-190, hans åttonde seger på touren.
 
Landslagstjejen Ida Andersson från BK Högland slog till med en 300-serie i kvalet till Brunswick Madrid Challenge och med 1504 ligger hon fyra i en tävling med en väldigt hög resultatnivå.
 
De svenska spelarna hade stora framgångar när Senior-EM avgjordes i Helsingfors med två guld. Stefan Palmer vann masters A-klassen och i 3-manna tog Jan-Erik Brändström, Stefan Söderlund och Tommy Peterzen guldmedaljen.
 
Vi måste tyvärr meddela om att det planerade Team talanglägret i Nässjö nu till helgen blir inställt.
 
Som alla vet så har hcp & rankingutredningen pågått ett tag, och projektet närmar sig nu sitt slut. Det har beslutats att vid uppstarten kommer samtliga tabeller i BITS som innehåller rankingpoäng och därigenom utgör grund för hcp-beräkningen...
 
Sverige tillhör favoriterna i Dam-EM i bowling som startar i Berlin på fredag. Svenskorna kan räkna med hårt motstånd av i första hand Danmark, Tyskland och England.
 
I Helsingborg bjuder Svenska Bowlingförbundet in till Coachutbildning för dig som är föreningscoach.
 
Nu är det dags att nominera duktiga juniorer till kommande säsongs Team Talang.
 

bowlingkanalen

Postadress:
IS Göta - Bowling
C/o Persson, Angantyrsgatan 3
25269 Råå

Kontakt:
Tel: +46705508404
E-post: This is a mailto link

Se all info