Hoppa till sidans innehåll

Swebowl


Efte nio serieomgångar finns det bara tre herrlag och tre damlag som vunnit alla sina matcher, nämligen Team Pergamon F i Sydallsvenskan, Bålsta BC F och Häcken BK i division 3 samt BK Cahoot och Team Vasa i damallsvenskan och BK Eva F i division 1.
 
Flera av de svenska bowlarna har fått en bra start i kvalspelet till Qatar Open, den sista deltävlingen i Europatouren. Martin Larsen ligger tvåa, Daniel Fransson trea och Magnus Johnson Jr är femma efter söndagens spel.
 
Söndagens facit i Elitserien: Först tre klara bortasegrar och därefter tre lika säkra hemmavinster. Det innebar också att de fyra lag som ligger över slutspelsstrecket tog två poäng var och stärkte sina positioner i tabelltoppen.
 
Med en stark avslutning lyckades B-K Eva ordna oavgjort mot Högland i damernas elitserie. I damernas allsvenska har Cahoot elva raka vinster i söder och Team Vasa lika i den norra gruppen. Fram leder mellersta gruppen med bara en poängs förlust.
 
BK Enjoy från Sundsvall ligger och balanserar på det där förhatliga strecket i mitten av den södra nordallsvenskan. Två matcher på bortaplan kan göra att man tar sig till lite säkrare mark eller att man får titta uppåt för att se strecket.
 
Team Clans förlustnolla är intakt efter lördagens bortaseger mot Bodens BS. Nässjölaget har öppnat med fem segrar och tre oavgjorda och ligger tvåa i Elitserien. Team Alingsås åkte på sin första förlust då Kulladal vann säkert i Malmö.
 

SBC bäst i skånederbyt

(2014-11-22 19:04)
Efter sex raka segrar var Spader Dam favoriter i skånederbyt mot SBC, men i ett derby kan vad som helst hända. Den blygsamma publiken på fyrtiotalet personer i Baltiska kunde glädja sig åt en stabil hemmaseger.
 
Efter nio raka förluster kom till slut segern för IFK Norrköping. Första tvåpoängaren tog de på hemmaplan mot Brio i en mycket jämn match som slutade 11-9.
 
De båda Västervikslagen i Sydallsvenskan Flax och Domino brukar vara svåra att tas med på hemmaplan. Men på lördagen vann först Team Växjö mot Flax och därefter spelade man oavgjort mot Domino.
 
Västgötalagen är heta i Elitserien. Både Team Alingsås och BK Skrufscha är obesegrade och ser ut som tänkbara slutspelslag. I helgen är det framförallt Alingsås som står inför en tuff utmaning med tre bortamatcher i Skåne.
 
Sista övergångsdatum, administrativa rutiner och dynamiskt hcp.
 
För drygt ett år sedan blev Jesper Svensson vår yngste manlige bowlare att spela VM. Sedan dess har karriären fortsatt spikrakt uppåt för den tvåhandsspelande 19-åringen, som vunnit turneringar på tre kontinenter under 2014.
 
Team Pergamon och Team Alingsås förstärkte sina positioner i toppen av Elitserien samtidigt som Joker och Göta tog sina första vinster för säsongen. I skånelagens inbördes möten passade Full House på att ta söndagens enda bortaseger mot Kulladal.
 
Söndagens två matcher i damernas elitserie slutade båda med bortavinster. Spader Dam slog Hallandia med 14-6, medan SBC vann i Nyköping mot Dimico med 15-5.
 
I den Norra Nordallsvenskan fick hittills obesegrade BK Prana inkassera två bortaförluster i täta möten med Bodens BS F och BK 65. I den södra serien blev det idel klara favoritsegrar.
 

bowlingkanalen

Postadress:
IS Göta - Bowling
Planteringsvägen 141B
25232 Helsingborg

Kontakt:
Tel: +46705508404
E-post: This is a mailto link

Se all info