Hoppa till sidans innehåll

Swebowl


Under Senior-VM fick Swebowl chansen till en pratstund med bowlinglegendaren Johnny Petraglia. Vänsterhänte Johnny var framförallt 70-talets stora stjärna och vilken svensk bowlare på den tiden kom inte i kontakt med en LT48.
 
Det är inte var dag som Sverige får två individuella världsmästare. Men söndagen den 30 augusti 2015 hände det. Skådeplatserna var italienska Bologna och spelparadiset Las Vegas i Nevadaöknen, skriver Swebowls Hans Karlsson i en kommentar.
 
"Äntligen" utbrast Susanne Olsson när hon hade säkrat VM-guldet i masters genom att slå Lucy Sandelin USA med 222-184. För två år sedan silver i all event och masters. I år silver i singel och all event, men nu kom äntligen guldmedaljen.
 
Anton Elofsson regerade i Döv-VM i Bologna och han avslutade i mästerlig stil på söndagen då han spelade hem guldet i Masters. I finalen mot Cheng-En Lin från Taiwan bjöd Anton på 248 och 279, världsmästare med 2-0.
 
DV8 Junior Masters inledde traditionsenligt säsongen i Västervik. Och den första tävlingen bjöd på två hemmasegrar genom Felicia Svensson från BK Båken och Salar Liew från BK Flax. Den tredje klassegern, i Junior/U23, till AIK-aren Joakim Trossvik.
 
När mastersspelet av Senior-VM startade på söndagen fanns det sju svenskar på banorna. När det nu är åtta damer och åtta herrar kvar så finns fortfarande Susanne Olsson och Christel Carlsson med i medaljkampen.
 
De svenska herrarna säkrade på lördagen ytterligare två medaljer vid Döv-VM i Bologna. Först tog Anton Elofsson guld i all event där han var helt överlägsen och senare på kvällen blev det brons för 5-mannalaget.
 

Två svenska bronsmedaljer

(2015-08-30 02:59)
För två år sedan tog både damerna och herrarna guld i 4-manna. Nu blev det istället bronsmedaljer efter att damerna förlorat mot Mexiko och att USA blev för starka för våra herrar.
 

Silver till Susanne Olsson

(2015-08-30 01:01)
För två år sedan vid senior VM tog Susanne Olsson silver i all event. Det blev samma valör på medaljen den här gången också. Det svenska damlaget i 4-manna tog sig till semifinal och får där möta Mexiko.
 
Det svenska herrlaget i fyrmanna avancerade efter stabilt spel upp till en andra plats efter Australien. Sverige får nu i sin semifinal möta USA som under lördagen avancerade till tredje plats.
 
De svenska damerna fick en bra start när fyrmanna spelet startade med de tre första serierna på fredagen. Sverige ligger inför lördagens avslutade tre serier på andra plats bara 19 poäng efter USA.
 
Efter tre spelade serier i 4-manna så har de svenska herrarna ett bra medaljläge. Svenskarna ligger i halvtid på fjärde plats, en placering som efter morgondagens tre serier skulle ge semifinalspel.
 
Nu finns chansen att slå en strike mot cancer. Bowling of Hope arrangeras under första halvan av september och det är en kampanj som Svenska Bowlingförbundet och Sveriges Bowlinghallars Förbund genomför i samarbete med Barncancerfonden.
 
Det blev inte heller någon medalj för de svenska damerna i 2-manna. Lena Sulkanen tillsammans med Christel Carlsson missade en semifinalplats med åtta pinnar. Guldet gick till amerikanskorna Paula Vidad och Lucy Sandelin.
 
Det blev ingen medalj i herrarnas tvåmanna spel heller. Peter Eriksson och Johan Åberg som spelade i går hamnade på åttonde plats bara åtta käglor från en semifinalplats. Guldet gick till Colombias Nicolas Ruiz och Julio Soto.
 

bowlingkanalen

Postadress:
IS Göta - Bowling
Planteringsvägen 141B
25232 Helsingborg

Kontakt:
Tel: +46705508404
E-post: This is a mailto link

Se all info