Hoppa till sidans innehåll

Förlustfria sviten sprack mot Alet

2016-05-12 21:22
Det var åtta raka matcher utan förlust, A- och B-lag inräknat. Men i bortamatchen mot Alet sprack sviten då Trönninge saknade alla former av marginaler.
  • Uppdaterad: 2016-05-12 21:26

Division 6 södra

Alet–Trönninge 2–1 (2–0)

 

TIF kom till spel med en välbalanserad defensiv där Alet inte bjöds på särskilt många målchanser. Men det spelade ingen större roll, för hemmalaget utnyttjade de chanser och ickechanser som dök upp.

Efter drygt 20 minuter kom 1–0 då hemmaspelaren slog till på chans från 35–40 meter. Målvakt Pålsson stod lite långt ut, hade solen i ögonen och lyckades inte hinna tillbaka för att stoppa bollen från att segla in i mål.

Strax före halvtid kom även tvåan. Alet bjöd på en fin upprullning och gjorde ett elegant mål, som dock hade kunnat dömas bort för offside.

I stället var det TIF som fick se sig bortdömda ett par minuter in i andra halvlek. Stefaniga hittade Romano på bortre stolpen med ett jättefint inlägg. ”Romme” tryckte dit bollen på volley, men fick se sig berövad på målet av en offsidesignal.

Gästerna hade dessförinnan varit nära vid ett flertal tillfällen. Exempelvis fick Lucas Svensson tidigt ett fint läge, men blev brutalt nedtryckt av målvakten – ett tilltag som det dock friades för. Dessutom hade Eric Stenberg både ett friläge där han inte fick med sig bollen och en nick som räddades i sista stund.

Men till slut skulle även TIF hitta målet. Inbytte ”Hille” Axelsson tog emot en passning i höjd med straffområdeslinjen, utnyttjade sina 115 kilo muskler för att hålla undan backen, vände upp och sköt dit reduceringen.

Med en knapp kvart kvar uppstod en ny straffsituation sedan Alets målvakt varit ute och snurrade, men domare Berg blåste återigen TIF på konfekten.

Trots en rejäl anstormning lyckades inte bortalaget skapade något mer på slutet. Alet vann matchen med 2–1 och satte stopp för Trönninges förlustfria svit.

– Vi har inte marginalerna med oss. Vi fick lite problem tidigt när de hade en man mer än vi på mitten, men defensivt tycker jag att vi sätter det bra och de skapar inte mycket mer än målen. Men tyvärr var vi själva lite väl trubbiga i offensiven, säger tränare Daniel Pålsson. 

– Jag vet inte om andra halvlek var så mycket bättre än första, förutom att vi gjorde målet då. Men vi var lite för dåliga överlag i dag. Det ska gå bättre än såhär även om vi saknar marginalerna.

 

Laget: Jesper Pålsson – Johan Bruhn, Martin Svensson, Robin Karlsson, Carl Bergman – Lucas Svensson, Johan Sundström, Jonathan Stenberg, Kristian Stefaniga – Kristoffer Romano, Eric Stenberg. 

Bänken: Niclas Hansson, Simon ”Hille” Axelsson, Olle Johnsson, Filip Ragnarsson, Mick Christensen.

 

/Benny

Skribent: Benjamin Troff
Trönninge IF - Klass 2 Södra herrar
Box 10021
300 10 Halmstad
Telefon: 035-40685
E-post: This is a mailto link

Postadress:
Trönninge IF - Fotboll
Box 10021
30010 Halmstad

Kontakt:
Tel: 035-40685
Fax: 035-40682
E-post: This is a mailto link

Se all info