Referat Harplinge-TIF - Trönninge IF - Fotboll - IdrottOnline Klubb
Hoppa till sidans innehåll

Referat Harplinge-TIF

2016-04-16 17:31
Domaren i fokus i premiärkryss En straff i baken och ett rött kort. Det blev för tungt att bära för TIF som till slut fick nöja sig med ett kryss i premiären mot Harplinge.
  • Uppdaterad: 2016-04-16 20:20

Föregående meddelandeNästa meddelande
Division 6 södra

Harplinge IK - Trönninge IF 2-2 (1-0)

Matchens domare hamnade tyvärr i lite väl stort fokus i premiärmatchen. Ribban lades väldigt högt redan från början och det tilläts en hel del tuffa närkamper.

Därför är det förståeligt att det blev lite väl tungt när båda Harplinges mål föregicks av till synes mycket tveksamma domslut.

1-0 kom på en kontring efter hörna i första halvlek. Harplinge skickade långt och vann bollen på mittplan efter en tuff nickduell då hemmaspelaren gick in med armbågen mot Anton Norrblom. I stället för frispark kunde Harplinge kontra in ett ledningsmål längs med högerkanten.
Vi inledde starkt och var det bättre laget fram tills deras ledningsmål. Vi försökte spela fotboll, trots att det stundtals var svårt på det här gräset. Men efter målet gick luften lite ur oss, säger Trönninge-tränaren Daniel Pålsson.

Men efter lite inspirerande halvtidssnack var det som att ett pånyttfött TIF-lag kom ut till spel. Bollen rullades så gott det gick längs med backen. När det sedan gav utdelning, då small det fort.

Minut 53: Kristian Stefaniga satte fart längs med vänsterkanten, gjorde bort sin försvarare och hittade inspelet till Olle Johnsson. Trönninges egen arkitekt lyckades dock inte få avslutet på mål, utan bollen studsade bak till Anton som enkelt kunde raka in kvitteringen.

Minut 56: Kristoffer Romano får vid straffområdeslinjen ett inspel från Stefaniga. Italienaren laddar och fr iväg ett lågt skott mot bortre. Målvakten är förvisso på bollen, men skottet är för hårt och slinker ändå in och 2-1-ledningen är ett faktum.

Vi kommer ut med bättre fart i andra och får ett par välförtjänta mål, säger Pålsson.

Men lyckan varar inte vidare länge.

Med drygt 20 minuter kvar att spela kommer ett chockbesked då domaren, som alltså lagt ribban väldigt högt tidigare, blåser straff från i stort sett ingenstans. Harplinge-spelaren sätter den hårt och högt och det är kvitterat.

Nr Trönninge bygger på för en slutforcering kommer sedan nästa tunga avbräck.
Hampus Larsson åker på ett direkt rött kort för protest. Nu var inte det röda kortet något felaktigt, men däremot var Harplinge-frisparken som föregick protesten snarare en klockren tackling på boll än en regelförseelse.

Med en man mindre rä det svårt för gästerna att skapa något tryck, men man skapar ändå den bästa chansen då Emil Lund prickar kryssribban på frispark.

2-2 och delad pott i premiären får man nog alltså vara nöjd med sett till matchutvecklingen.

Fram till straffen är vi bättre, men sedan blir det så klart tufft med en man mindre. Allt som allt var det en godkänd insats, men vi kan ännu bättre, avslutar Pålsson.

Laget: Jesper Pålsson  Johan Bruhn, Alexis Lundahl (ut 61), Calle Bergman, Kristian Stefaniga  Lucas Svensson (ut 60), Martin Svensson, Anton Norrblom  Johan Sundström, Kristoffer Romano, Olle Johnsson (ut ca 70).

Bnken: Hampus Larsson (in ca 70, utv. 77), Simon Hille Axelsson (in 60), Emil Lund (in 61), Niclas Hansson.

/Benny
Skribent: Emil Lund
Trönninge IF - Klass 2 Södra herrar
Box 10021
300 10 Halmstad
Telefon: 035-40685
E-post: This is a mailto link

Postadress:
Trönninge IF - Fotboll
Box 10021
30010 Halmstad

Kontakt:
Tel: 035-40685
Fax: 035-40682
E-post: This is a mailto link

Se all info