Hoppa till sidans innehåll

Väst-8 Göteborg Rc-bk - Bilsport

Välkommen till Väst-8

Väst-8 är en förening som håller på med radiostyrd bilsport. Vi har en mycket fin anläggning belägen i Torslanda Göteborg. Vi kör allt från 1:5 - 1:27, onroad och offroad, 2wd och 4wd. Medlemmarna är av alla åldrar och skickligheter allt från nybörjare till proffs.

 

En sommarhälsning från klubben:
Buggybanan håller fortfarande öppet, vi har el på området.Vad händer nu då?

Föreningen har skrivit till Göteborgs Stad att man nu tagit över anläggningen och de ansvarar formellt från och med 31/3-2015 för anläggningens funktion och beskaffenhet.

Däremot har vi inte fått svar från Idrott & Föreningsförvaltningens ansvariga angående framtida idéer eller en ny anläggning.

Representanter från Väst-8 och flera andra föreningar i samma situation kommer bjudas in till Idrottsrådet i september där man enbart skall diskutera motorsportens framtid inom Göteborgsregionen. Vi har påbörjat diskussioner med Mölndals Stads idrottsförvaltning om alternativa lösningar för flera föreningar på ett och samma område, vilket är huvudämnet på GR Idrottsråd i september.

Som förening har vi ingen annan ståndpunkt än att Sveriges näst största stad måste kunna erbjuda en bredd i idrottsutbudet utöver det vanliga. När det finns både utövare och behov av fungerande motorsportanläggningar som kan utvecklas och inte hotas av nedläggning i tid och otid, ställer man sig frågan hur svårt det egentligen kan vara?

Detta har jag personligen kommunicerat hela vägen upp till Idrottsnämnden och Kommunstyrelsen. I svaren som vi får tillbaka ställer sig många positiva till föreningens verksamhet och att vi borde få ha verksamhet inom kommunen. Mycket mer kommer man inte fram till. Jag har en stark tilltro till det begynnande samarbetet med Mönldals Stad och hoppas att samtliga kommuner inom Göteborgsregionen vill få till en lösning med en ny motorsportanläggning för Väst-8 Göteborg och andra föreningar i samma situation. Vi vet i dagsläget att det finns en vilja hos många kommuner men det saknas samordning och kommunikation. Därför blir mötet i september en viktig "gate" för en ny anläggning för en utveckling av sporten och hobbyn.

Trevlig fortsatt sommar!

Joakim Taxén
Ordförande

 

 

Det är viktigt att alla medlemmar betalar in medlemsavgiften för 2015 och verifierar att ni finns med i idrottonline. Instruktion finns i denna film Träningsavgift behöver inte betalas in så länge föreningen finns kvar på Raffinaderivägen.


Nyheter

Väst-8 Göteborg

Välkommen vilken dag som helst det är öppet och träning. Ett tips är att komma ut och se vad som körs innan man bestämmer sig för vad man skall köpa.

Väst-8 Göteborg

Offroad Väst-8 Göteborg

Har man egen bil som man vill köra med är det inga problem om man inte är medlem, vill man köra på banan kostar det 50kr på vardag och 100kr på helgen (medlem med betald träningsavgift kör gratis).

Väst-8 Forum

2015-11-28
Väst-8 Göteborg har hamnat i en situation där föreningen måste sammankallas till en extra stämma. För oss i styrelsen är det oerhört viktigt att varje medlem kommer till...
 
2015-11-19
Jag har anmält mig till tävlingen i Hylte nu på söndag. Åker ner vid lunchtid på lördag. Är det någon som är intresserad av att hänga på? /Stephan Statistik: Postat av...

Nyheter från Radiostyrdbilsport

2015-11-26
Adressen till konferenshotellet är följande: Jönköping hotell & konferens Centralvägen 31 55305 Jönköping Tel. 013-171800  
 
2015-11-16
OBS! Uppdaterad 2015-11-18 kl.06.55 Här kommer agendan och annat! Maila mig omgående om ni saknar något som ni har skickat in. Konferens 2015 (2)   Kai Koivuranta...
 
2015-10-31
Grattis Sverige! Vi har lyckats bra under EFRA AGMet. Vi fixade till två (2) EM till Sverige 2017. 1:8 Offroad till MK Eskil samt 1:8 Track/ 1:10 NT till MHF-U Skarpnäck....
 
2015-10-11
Under VM på Yatabearena, Japan tog Karlskrona MRKs David Ronnefalk brons i klassen 1:10 OR 4WD. Tävlingen som gick på den legendariska Yatabearena i Tsukuba, Japan. Under...

Hitta till oss:

Anläggningen ligger i Torslanda Göteborg. Kör väg 155, sväng av på Raffinaderivägen vid Preem. Kör förbi Preem och sen har du anläggningen på vänster sida.


Visa större karta

Postadress:
Väst-8 Göteborg - Bilsport
C/O Bertil Karlsson, Ängsvägen 2
43543 Pixbo

Kontakt:
Tel: +
E-post: This is a mailto link

Se all info