Hoppa till sidans innehåll

Väst-8 Göteborg Rc-bk - Bilsport

Välkommen till Väst-8

Väst-8 är en förening som håller på med radiostyrd bilsport. Vi har en mycket fin anläggning belägen i Torslanda Göteborg. Vi kör allt från 1:5 - 1:27, onroad och offroad, 2wd och 4wd. Medlemmarna är av alla åldrar och skickligheter allt från nybörjare till proffs.

 

En sommarhälsning från klubben:
Buggybanan håller fortfarande öppet, vi har el på området.Vad händer nu då?

Föreningen har skrivit till Göteborgs Stad att man nu tagit över anläggningen och de ansvarar formellt från och med 31/3-2015 för anläggningens funktion och beskaffenhet.

Däremot har vi inte fått svar från Idrott & Föreningsförvaltningens ansvariga angående framtida idéer eller en ny anläggning.

Representanter från Väst-8 och flera andra föreningar i samma situation kommer bjudas in till Idrottsrådet i september där man enbart skall diskutera motorsportens framtid inom Göteborgsregionen. Vi har påbörjat diskussioner med Mölndals Stads idrottsförvaltning om alternativa lösningar för flera föreningar på ett och samma område, vilket är huvudämnet på GR Idrottsråd i september.

Som förening har vi ingen annan ståndpunkt än att Sveriges näst största stad måste kunna erbjuda en bredd i idrottsutbudet utöver det vanliga. När det finns både utövare och behov av fungerande motorsportanläggningar som kan utvecklas och inte hotas av nedläggning i tid och otid, ställer man sig frågan hur svårt det egentligen kan vara?

Detta har jag personligen kommunicerat hela vägen upp till Idrottsnämnden och Kommunstyrelsen. I svaren som vi får tillbaka ställer sig många positiva till föreningens verksamhet och att vi borde få ha verksamhet inom kommunen. Mycket mer kommer man inte fram till. Jag har en stark tilltro till det begynnande samarbetet med Mönldals Stad och hoppas att samtliga kommuner inom Göteborgsregionen vill få till en lösning med en ny motorsportanläggning för Väst-8 Göteborg och andra föreningar i samma situation. Vi vet i dagsläget att det finns en vilja hos många kommuner men det saknas samordning och kommunikation. Därför blir mötet i september en viktig "gate" för en ny anläggning för en utveckling av sporten och hobbyn.

Trevlig fortsatt sommar!

Joakim Taxén
Ordförande

 

 

Det är viktigt att alla medlemmar betalar in medlemsavgiften för 2015 och verifierar att ni finns med i idrottonline. Instruktion finns i denna film Träningsavgift behöver inte betalas in så länge föreningen finns kvar på Raffinaderivägen.


Nyheter

Väst-8 Göteborg

Välkommen vilken dag som helst det är öppet och träning. Ett tips är att komma ut och se vad som körs innan man bestämmer sig för vad man skall köpa.

Väst-8 Göteborg

Offroad Väst-8 Göteborg

Har man egen bil som man vill köra med är det inga problem om man inte är medlem, vill man köra på banan kostar det 50kr på vardag och 100kr på helgen (medlem med betald träningsavgift kör gratis).

Väst-8 Forum

2015-10-03
Hej Stephan! Jag har ingen aning vad som händer, men jag kommer inte delta på årets SVC. Får se hur det blir i framtiden med lokal osv. Jag vill ju fortfarande köra, så...
 
2015-09-21
Elen var avstängd igår kväll, finns det någon ny info från möte med kommunen? mvh Jerry Statistik: Postat av JHall — mån 21 sep 2015, 07:14 — Svar 2 — Visningar 258

Nyheter från Radiostyrdbilsport

2015-09-22
Detta är anmälan för boende. OBS! Senast 1 okt. vill vi ha anmälan för er som skall bo på hotellet. Ni andra som inte skall bo på hotellet, kan vänta till den 5 november....
 
2015-09-21
Dom svenska förarna lyckades bra under helgens 40+ EM i Lostallo, Schweitz. Christofer Hedlund tog en fin 3:e plats i klassen 1:8 Track med P-H Persson på en 10 plats. Även...
 
2015-09-06
Här kommer regelförslag och tävlingsansökan. Alla punkter skall vara ifyllda. Annars ses det som ofullständig ansökan(gäller tävlingar). Ansîkan-SC Ansokan-masterskap...
 
2015-09-03
Här kommer anmälningsblankett. Använd denna. För 1:10 OR finns ingen arrangör för 2016 än, men skicka in anmälan tid ändå. Men ni har möjlighet att ångra er om det inte...

Hitta till oss:

Anläggningen ligger i Torslanda Göteborg. Kör väg 155, sväng av på Raffinaderivägen vid Preem. Kör förbi Preem och sen har du anläggningen på vänster sida.


Visa större karta

Postadress:
Väst-8 Göteborg - Bilsport
C/O Bertil Karlsson, Ängsvägen 2
43543 Pixbo

Kontakt:
Tel: +
E-post: This is a mailto link

Se all info