Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

Klubbkläder

06 JUL 2020 11:52
Dags att beställa nya klubbkläder. Beställning till Göran senast 20 juli. Unisex-storlekar som följer standard. Vill du prova finns lite provkläder hos Hanna i Falun.
  • Skapad: 06 JUL 2020 11:52

Vi vill också gärna ha in sponsorer, använd gärna bifogad beskrivning för att värva sponsorer.

Hejsan. Vår klubb Falu Draghundsklubb ska uppdatera vår tävlings- och klubbdräkt och undrar om ni som företag är intresserade av att synas på dem?

Vad är då draghundssport?
Draghundssport är en idrott och ingår som ett specialidrottsförbund i Riksidrottsförbundet. Över 120 klubbar är anslutna till Svenska Draghundsportförbundet. www.draghundsport.seI Draghundssport tävlar man i tre olika stilar;
Vinter: nordisk stil där föraren åker skidor efter hund med eller utan pulka och slädhundsstil där flera hundar drar en släde och föraren står på släden.

Vår och höst: Barmarksstil: springa, cykla med en hund, sparkcykel (kickbike) med 1-2 hundar eller köra vagn med upp till 8 hundar.

Vilka är då vi?
Falu Draghundsklubb är en a en mindre draghundsklubb som håller till i Falun. Klubbens medlemmar är spridda i landet men trots det har vi en fin gemenskap där vi anordnar träningsläger, har skypemöten samt hjälper och stöttar varandra på tävling.

Trots få medlemmar är meriterna många. Flera av klubbens medlemmar har fina prestationer både nationellt men också internationellt och är med i svenska landslaget. På meritlistan finns bland annat VM och EM medaljer av högsta valör både på barmark och nordisk stil. Flera medlemmar deltar också årligen på SM i nordisk stil som TV sänds av SVT under SM-veckan.

Under året hade vi planerat att anordna ett stort draghundsläger med inbjudna instruktörer. Över 50 personer skulle ha deltagit, men tyvärr fick lägret ställas in pga. covid-19. Planen är att genomföra lägret längre fram när pandemin har lugnat ner sig och restriktionerna har lättat. Draghundssporten har precis som allt annat blivit drabbat av covid-19 och fått ställa in både träning och tävling. För att skapa något roligt under denna mindre roliga tid har klubben arrangerat ett virtuellt lopp samt en virtuell cup som blivit väldigt uppskattad med över 150 anmälningar med utövare av olika åldrar. Våra virtuella lopp har lockat nya utövare som vi längre fram ska kunna knyta till sporten och klubben genom att erbjuda grönt kort kurs som behövs för att få tävla på riktigt inom draghundssporten.

Vad får ni som företag ut av att synas på våra klubbkläder?
Vi kommer ha som regel att klubbkläderna är obligatoriska att använda vid tävling. Detta ger er som företag möjlighet till synlighet i bl.a. direktsänd live TV genom SM veckan som sänds av SVT. Naturligtvis kommer kläderna också bäras vid våra egna event, tävlingar och andra arrangemang.


Klubben har en facebooksida, Falu Draghundsklubb. Där ni kan se mer av klubbens aktiviteter och resultat.

Skribent: Hanna Bergman
E-post: This is a mailto link

Postadress:
Falu Draghundsklubb - Draghundsport
Cilja Österberg, Gattorpet 1
72692 Skultuna

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info