Hoppa till sidans innehåll

Sparka igång läsningen


Zlatan inspirerar pappor och deras söner till läsning

 

Zlatan inspirerar pappor och deras söner till läsning

Läsprojektet ”Sparka igång läsningen!” är nu inne på sitt andra år.

10-åriga killar som spelar fotboll i Huddinge IF samlas tillsammans med sina pappor för att prata om olika böcker. De får en bokpåse och ta del av intressanta sportrelaterade författarbesök.

 

Författarbesök

-Boken om Zlatan har gett mig mycket glädje, men inget gläder mig mer än att den fått så många unga människor att läsa. Böcker är häftigt. Böcker gör att man växer som människa. Och kan Zlatanboken bli en inkörsport till litteraturen, känner jag att jag gjort något viktigt, säger David Lagercrantz, författare till boken Jag är Zlatan Ibrahimovic.

 

Samarbetspartners

Projektet, som är ett samarbete mellan Huddinge huvudbibliotek, Huddinge kommuns Kultur- och fritidsförvaltning och Huddinge IF, är ett initiativ som ska öka intresset för läsning hos unga fotbollsspelande killar.

-Varje deltagare får en egen bokpåse som knyter an till de ämnen som diskuteras under träffarna. Bland annat får varje deltagare ett exemplar av Jag är Zlatan Ibrahimovic, sponsrade av Albert Bonniers Förlag, berättar Mattias Johansson, bibliotekarie på Huddinge bibliotek.

 

Förutom att vara ett läsfrämjande projekt, är tanken att Huddinge huvudbibliotek och Huddinge IF ska dra lärdom av varandra om hur man engagerar unga killar till läsning och förhoppningen är att projektet permanentas och blir ett återkommande inslag i såväl Huddinge huvudbibliotek som Huddinge IF:s årliga arbete.

 

Värdegrund

På första träffen är temat föreningens policydokument Huddingemodellen. Den gås igenom och diskuteras av spelarna och deras pappor.

 -Vår ambition är att vi på detta sätt kan skapa en framgångsrik plattform för att diskutera böcker och värderingar inom idrotten, berättar Ann-Helen Johansson, bibliotekschef  i Huddinge.  

 

Uppdaterad: 01 APR 2013 22:25

Postadress:
Huddinge IF - Fotboll
Gamla Stockholmsvägen 87H
14132 Huddinge

Kontakt:
Tel: 087116714, +46707074882
Fax: 087747331
E-post: This is a mailto link

Se all info