Hoppa till sidans innehåll

Sambabloggen


Välkommen till Sambabloggen!

 

Sambabloggen är en del av Brassefotbollsskolans Academia de Futebol-koncept som ger utomstående en inblick i verksamheten uppe på Källbrinks IP under en vecka per år. 2014 introducerades Academia de Futebol-konceptet med Garrincha som frontfigur - det blev toksuccé direkt. I år är det Pelé som hyllas under sommarens bästa vecka.

 

Är ni sugna på att få en tillbakablick från förra året? Läs om Garrincha Academia de Futebol här

 

NYTT FÖR I ÅR: Få dagliga uppdateringar och delta i tävlingar via vårt Instagramkonto: @pele_2015 eller via länken här.

 

DAG 4

 

Att solen ”sken” med sin frånvaro var inget problem för spelarna och ledarna på Pelé Academia de Futebol. Samtliga samlades i mittcirkeln för morgondansen och alla väntade lite spänt på Världsmästerskapen som skulle äga rum.


Efter morgondansen var alla varma från topp till tå och de olika lagen började formas. Talanglöfte efter talanglöfte grupperades i lag som Tyskland, Spanien, Kamerun, Brasilien etc. Det var äntligen dags för Världsmästerskapen.
Turneringen drog igång och samtliga lag hade sju gruppmatcher framför sig. Tyskland som i folk mun kallas ”maskinen” visade även på att denna nation är ett riktigt maskineri under detta mästerskap. Sedan hade vi även en nation som valt att dansa flamenco under sina matcher och som de gjorde det. De dansade runt sina motståndare detta land med gul röd färg på flaggan gjorde ett magiskt jobb, helt enkelt ett magiskt Spanien. 


Ödet hade sett till att dessa lag nu skulle mötas i en väldigt dramatisk finalmatch. 
Inmarscherande till den klassiska ”Champions League melodin” tog spelarna sina platser på en arena som var fylld till max, anrika Jogo Källbrinco. Publiken var helt lyrisk med sina vuvuzelor och andra instrument som ljudade, något som innebar nya decibelrekord i Fifas ”Book of Records”.


När domaren blåste av matchen var det Spanien som hade vunnit matchen med 2-0. Vi får passa på att tacka både Spanien och Tyskland för en riktigt bra finalmatch, och givetvis får vi inte glömma alla andra lag i A-slutspelet som bjöd på en riktig show.


Det var även dramatiskt i B-slutspelet. Finalen spelades mellan Brasilien och Kamerun. Efter en väldigt jämn match var det inget annat än straffar som kunde avgöra denna tillställning. Båda lagen visade prov på kyla men i slutändan var det Kamerun som vann b-finalen. Än en gång gratulerar vi samtliga lag för en riktigt bra insats i B-slutspelet.


Efter slutspelet var det dags för lite prisutdelning för spelare som hade utmärkt sig under veckan. En spelare utsågs till ”veckans brasse” i varje grupp. Utöver det fanns det ytterligare två priser ”Veckans målgest” och det hedersfyllda priset ”Veckans Pelé” som i år gick till ingen annan än Loke.


Vi vill passa på att tacka alla föräldrar, ledare och spelare för denna vecka och hoppas att ni har haft minst lika roligt som vi har haft! Vi tackar för oss för i år, eller obrigado som man brukar säga i Brasilien.

 

 

DAG 3

 

Dagen i ära hade vi väldigt fint väder på Källbrinks IP. Dagen började givetvis med morgondansen. Efter morgondansen hade spelarna (och ledarna) fått upp tempot i kroppen och dagens Academia de Futebol drog igång. Temat för dagen var skott något som verkligen uppskattades bland spelarna.

 

På förmiddagen fick vi verkligen se hur spelare på olika håll utvecklade sin skott teknik med hjälp av våra ledare. Under denna dag hade vi även en liten överraskning. Målvaktstalangen Joar “Taffarel” Berglund som under denna vecka är ledare på Pele Academia de Futebol hade en fantastisk målvaktssession med de intresserade spelarna.

 

Efter lunch var det dags att dra igång de afrikanska mästerskapen. För någon minut byttes den ljudande sambamusiken ut till trummor från Afrikas djupa djungler, och så var afrikanska mästerskapen igång.

 

Snabbt såg man att demontränaren Felicia från Europeiska mästerskapen var lika sugen på guld i Afrikanska mästerskapen, hennes Kamerun gick från klarhet till klarhet. Andra lag som stack ut i ett tidgt skede var Tunisien och Elflenbenskusten.

 

Efter mellis var det dags för sluspelen. I a-finalen var det till slut Kamerun och Elfensbenskusten som skulle drabbas samman, detta skulle bli en dramatisk uppgörelse. Ännu ett straffavgörande var ett faktum, ett straffavgörande där Kamerun slutligen stod som vinnare. Vi passar givetvis på att gratulera Elfenbenskusten till andra platsen samt de andra lagen i a-slutspelet.

 

I b-slutspelet var det också stundtals väldigt jämnt men till slut stod det mellan Algeriet - Nigeria. Detta blev en väldigt målrik match där Nigeria var snäppet vassare på målfronten och vann matchen med 3-2. Vi passar även på att gratulera samtliga lag i b-slutspelet till ett väldigt bra jobb.

 

Imorgon är det (tyvärr, redan!) sista dagen på Pele Academia de Futebol och då är det dags för ett riktigt stort arrangemang som kommer hålla på under hela dagen, nämligen Världsmästerskapen, vi ses imorgon.

 

Obrigado!

 

 

DAG 2

 

Dagen började än en gång med den fantastiska morgondansen. Idag fick vår kära ledare Adam hedersuppdraget att ta hand om morgondansen, och som han gjorde det. Spelarna fick snabbt upp pulsen och var varma och redo för fotboll.


Dagens tema var teknik vilket innebar att det bjöds på en hel del fotbollsgodis på 
Källbrinks IP.  Allt från klassiska överstegsfinter till egen komponerad magi. Denna magi tog även många barn med sig till dagens mästerskap som var inget annat än de 
europeiska mästerskapen dagen i ära.


Gruppspelet drog igång med ett väldigt högt tempo. Det fullständigt kokade på planen under gruppspelet, det blev faktiskt så hett att vi var tvungna att ringa brandkåren till Källbrinks IP som kom och kylde ner både barn och ledare, riktigt kul hade vi! 

 

Det var väldigt mycket drama inblandat i dagens a-slutspel. Vår alldeles egna Mourinho till tränare (alltså Felicia) och hennes Holland hade enbart segrar i registret när de stod inför en tuff final mot hemmalaget Sverige. Det blev en väldigt dramatisk upplösning men när domaren blåste i pipan var det klart att Holland blivit europeiska mästare. 

Det spelades även en väldigt spännande final i b-slutspelet mellan Italien-Frankrike. Till slut var det dock Italien som stod som vinnare! Vi gratulerar både Holland och Italien till väldigt bra spel turneringen igenom.


Det var mycket känslor inblandade och det är en gång viktigt att betona hur viktigt det 
är att resultaten kommer i andra hand. Vår filosofi på Pele Academia de Futebol är att ha kul vare sig man vinner eller förlorar, även om det kan vara svårt att tänka så ibland. 

 

Sammanfattar vi dagens turnering känns det dock som att resultaten var något som kom i andra hand och samtliga lag hade kul under europeiska mästerskapen, och det är givetvis det, alltså glädje på alla håll och kanter som är vårt mål.

 


Vi ses imorgon. Obrigado!

 

 

DAG 1

 

Som vi hade väntat på att denna dag skulle anlända och till slut gjorde den också det. De unga talangerna hade samlats en vacker måndag morgon på anrika Källbrinks IP för att dra igång årets upplaga av Academia de Futébol. I år var det dags att hedra ingen annan än en av de största fotbollslegenderna genom tiderna Pelé!


Ledare och spelare samlades i mittcirkeln för att komma igång med den numera 
klassiska morgondansen. Den ljudande sambamusiken blandades snabbt med ljud av skrattande barn och ledare när det var dags för våra ”sambadansande” ledare Anton och Joar att visa sina sambasteg (bäst om de håller sig till att lära fotboll). 


Dagens tema var passningar och vi kunde se riktigt bra passningstempo på olika håll. Att årets skara av spelare var riktigt passningsskickliga skulle vi även få bekräftat under eftermiddagens turnering som för dagen var Copa America. 


Högt passningstempo blandat med bra avslut skulle i många fall innebära målrika 
matcher, men inte idag. Inte nog med att det var riktigt bra spelare ute på planen hade vi faktiskt dagen i ära även riktigt bra målvakter som stolt vaktade sina burar. Under slutspelet hade vi en del 0-0 matcher och om inte vårt (guldfisk)minne sviker oss så var vi nog uppe i hela fyra straffläggningar under slutspelen. 


Vi höll andan vid ett flertal tillfällen men till slut var dagens vinnare korade. Ett starkt 
Ecuador med Anton Lidmo som tränare kammade hem B-finalen medan ett Chile lett av demontränaren Adam Verlehag tog emot guldmyntet i A-finalen. Vi gratulerar dessa lag och påminner resterande spelare om att det fina med fotboll är att det handlar om att ha kul och det känns verkligen som att samtliga på Källbrinks IP (både ledare och spelare) hade det idag! 


P.S Vi vill även passa på att påminna alla föräldrar om att vi har en nyhet i år! 
För de föräldrar som är intresserade av att följa vad som händer på Pele Academia de Futebol 2015 har ni alltså numera möjligheten att följa vårt egna instagramkonto 
Pele_2015, glöm inte det!
Vi ses imorgon, obrigado!

 

Hälsningar,

Ledningen

Uppdaterad: 07 JUN 2016 19:56 Skribent: Mats Holmsten
E-post: This is a mailto link

Postadress:
Huddinge IF - Fotboll
Gamla Stockholmsvägen 87H
14132 Huddinge

Kontakt:
Tel: 087116714, +46707074882
Fax: 087747331
E-post: This is a mailto link

Se all info