Hoppa till sidans innehåll
garrincha2014

2014 - Garrincha Academia de Futebol


Välkommen till Sambabloggen!

 

Här kommer dagliga uppdateringar om talangerna på Garrincha Academia de Futebol som fortgår hela vecka 25!

 

Klicka här för att läsa om dag 1 - Segunda feira

Klicka här för att läsa om dag 2 - Terça feira

Klicka här för att läsa om dag 3 - Quarta feira

 

DAG 4 - Quinta-feira

Dag fyra och med andra ord den sista dagen i denna upplaga av Garrincha Academia de Futebol började redan från första minuten i ett högt tempo. Dagen var fylld med matcher då det var dags för världsmästerskapen. Det var idag tre planer istället för två och längre matcher som stod på agendan. Strax efter nio drog våra erfarna domare pipan i munnen och den sista dagen var igång.

 

Som vanligt var det en hel del laddade matcher. Domarna som scoutats fram under veckan var väldigt erfarna och tappade inte kontrollen under de första omgångarna. Detta skulle det dock bli ändring på under slutspelet.

 

Under dagen kom även vår samarbetspartners Unidos do Samba till Källbrinks IP och bjöd oss på brasilianska sockerkaka samt brasiliansk gröt. Detta var helt klart en boost för barnen som kom igång på ett helt annat sätt i slutspelet. Unidos do Samba är alltså en sambaskola som varit aktiv i Sverige i 30 år, de firar alltså i år sitt 30-års jubileum. I Brasilien går fotboll och samba hand i hand vilket också är en av anledningarna till Brasiliens framgång i fotboll. Nedan finns en intervju med Unidos do Samba och mer information kan ni hitta på deras hemsida. Vi tackar Unidos do Samba hjärtligt för årets samarbete.

 

 

Slutspelet drog igång med ett galet tempo och snabbt stod det bara två lag kvar Brasilien och Japan. Under finalen delades också pipor, vuvuzelor etc. ut vilket innebar ett otroligt tryck från läktaren. Vilka skulle egentligen hantera denna press bäst Brasilien eller Japan, eller kanske domaren. Ja, faktiskt så gjorde domaren bra ifrån sig idag även om han efter matchen sade ”jag orkar inte mer, jag lägger pipan på hyllan”, så hoppas vi att vi får se mer ifrån Charlie Collina i framtiden.

De som stod starkast i finalen var Brasilien som korades till vinnare. Även Japan gjorde det bra men det blev helt enkelt för svårt mot Brasilien. Brasilien var ett sammansvetsat lag där laget var så mycket viktigare än jaget och det var nog just det som gjorde Brasilien till vinnare. Stort grattis till Anton och alla spelare i Brasilien.

 

Avslutningsvis hade vi en prisceremoni där olika spelare fick priser för olika prestationer. Veckans brasse utsågs i varje grupp till den individ som varit omtänksam, tagit hand om sina vänner men också gett allt på övningarna. Dessa var veckans brassar:

P04/05 – Adam

P03 – Tofte

Flickor  - Saga

P01/02 – Albin

 

Då sambafotboll är så mycket mer än fotboll är givetvis också showen viktig. Ett av prisen var Mästerskapets målgest. Det priset gick till Erik Schultz. Se intervjun och målgesten med Erik nedan.

 

 

Avslutningsvis gick ett av de mest prestigefyllda prisen Veckans Garrincha till Hampus som visat prov på många olika egenskaper under veckan. Han var löpande under veckan omtänksam och tänkte på sina vänners bästa. Vidare var han samtidigt också en riktig brasse inte minst då han fick publiken att häpna när han på volley klackade in bollen i mål (!).

 

DSC00606_

Veckans Garrincha Hampus Lingedal i mitten. Boss.

 

DSC00544_

Kön ringlade sig lång när det var kakdags. Här fångas tränaren Joar med handen i kakburken när han smitit förbi kön. En utredning har upprättats.

 

DSC00538_

Veckans brasse i P01/02, Abin "Allinho", framhöll den brasilianska gröten som "Fullkomligt enastående" (citat: Albin)

 

DSC00542_

Till kakan bjöds det på dryck med smak av passionsfrukt (procentmängden faktisk passionsfrukt är fortfarande oklar), något som uppskattades av både Victorinho och Perinho

 

DSC00549_

Fullsatt i A-finalen mellan Japan och värdnationen Brasilien. Linn hälsade glatt på kameran och hävdade att det var minst dubbelt så mycket folk som på Friends en vanlig Allsvensk match.

 

DSC00552_

Barnen hade roligt med leksakerna som delades ut...

 

DSC00564_

... som hjälpte finalens publiktryck att nå en ljudtopp som sällan nåts förrut. Här ser vi bland annat Adaminho Simons som blev utsedd till "Veckans brasse" i P04/05-gruppen.

 

DSC00557_

Tre av veckans absolut gladaste brassar!

 

DSC00560_

En final där Tomten Sjöström spelade en stor huvudroll i Brasiliens förkrossande 4-0 seger. Mäktig stilstudie i hur man firar som en riktig guldmedaljvinnare.

 

DSC00591_

Efter finalen samlades alla spelare för veckans prisutdelning.

 

DSC00593_

Saga blev "Veckans brasse" i tjejgruppen. Parabéns!!

 

DSC00597_

Prisutdelningen var otroligt spännande. Snudd på nervkittlande.

 

DSC00600_

"Veckans brasse" i P03, Tofte "Toftinho" Eklöv. En sann stjärna, på alla sätt och vis.

 

Denna upplaga av Garrincha Academia de Futebol är härmed slut. Det är med blandade känslor som vi tackar för denna säsong. Med glädje för att vi haft så otroligt roligt under denna vecka men med sorg för att vi nu måste vänta ett helt år innan vi kan spela fotboll och dansa tillsammans. Vi hoppas att alla medverkande har haft kul och är nöjda med veckan. Vi avslutar med ett stycke som fanns med i inbjudan till denna fotbollsskola;

 

…vid dagens slut ser man återigen en grupp fotbollsspelare samlas i mittcirkeln, de skrattar och dansar i takt till sambamusiken. Under dagen har gamla vänner kommit varandra närmare och nya vänskapsband har skapats. I slutändan är det just detta som gör fotboll till en fantastisk livsstil, att tillsammans ha kul!


Obrigado alla barn, Obrigado alla ledare, Obrigado Garrincha Academia de Futebol 2014!

 

Fortsättning följer..

 

 

Hälsningar,

Ledningen

Uppdaterad: 07 JUN 2016 19:56 Skribent: Mats Holmsten
E-post: This is a mailto link

Postadress:
Huddinge IF - Fotboll
Gamla Stockholmsvägen 87H
14132 Huddinge

Kontakt:
Tel: 087116714, +46707074882
Fax: 087747331
E-post: This is a mailto link

Se all info