Hoppa till sidans innehåll

Seriespel


SPELA PICKLEBALL MED KORPEN

Pickleball, kanske en av Sveriges just nu snabbast växande sporter, beskrivs som en blandning mellan tennis, bordtennis och badminton. Du spelar på badmintonbanor med nedsänkta nät och med särskilt racket och boll avsedda för sporten.


Först med seriespel i Stockholm?
2020 planerar vi att starta seriespel för alla pickleballspelare i Stockholm! Ett seriespel kommer i uppstarten att bestå av enkelserie med 6 lag/division (5 matcher/lag). Efter upp och nedflyttning fortsätter seriespelet med nästa omgång. Lagen anmäler sig per nytt inför varje serieomgång. Mejla intresseanmälan om du är intresserad att delta.  


Matchdag onsdagar
- Botkyrka rackethall, Hallunda: 18:40-20:40
- Klass: Öppen dubbel
- 6 lag/division och enkelserie (5 matcher/lag)
- Nytt seriespel startar var sjunde vecka


 

Medlemskap
Korpen Huddinge-Botkyrka är en medlemsstyrd förening. Det är därför ditt medlemskap som berättigar dig att få delta i föreningens aktiviteter. Medlemskapet bekostar även din försäkring och ger dig rösträtt på årsmötet. Till vår medlemsida

 

Spelform
Seriespelet tillämpar divisionsindelning utefter på den nivå som lagledaren anger vid anmälan av nytt lag. De lag som redan spelat en eller fler omgångar och återanmäler sig placeras beroende på hur det gick tidigare omgång. 

Serierna spelas med 6 lag i varje division. Lagen spelar totalt 5 matcher vardera. De två topplagen flyttas upp och de två sista lagen flyttas ner i divisionssystemet efter avslutad serie.

Vi reserverar oss för ändringar beroende på hur många som anmäler sig.

 

Matchformat
Speltiden är 60 min eller matchspel upp till 5 set. Varje set är värt 2 setpoäng.

- Varje match spelas om totalt 10 setpoäng (5 set á 2 poäng).
- Set som påbörjas men inte hinner slutföras inom matchtiden slutar 1-1 OM setets poäng är lika eller endast skiljer med ett (ex. 7-7 eller 8-7). Om ett lag leder avbrutet set med 2 poäng eller mer tilldelas laget 2 setpoäng (ex. 9-7).
- Lagen delar på de 2 setpoängen vid set som inte hinner starta. Se mer utförlig beskrivning under poängräkning. 

 

Avgifter
Serieavgift: 1 000 kr/lag och omgång
Medlemskap: 100 kr för 12 månader

 

Flytta match
Vi har fasta tider bokade och kan inte flytta matcher på grund av att lag inte kan spela. Alla lag får därför ha upp till 4 spelare registrerade för att förhindra WO. Det är även godkänt att låna in en spelare från ett annat lag. Det viktiga är att matchen blir av och att speltiden nyttjas. 

 

Matchbollar
Hemmalaget står för bollar till match. Alla bollar som säljs på Svenska Pickleballförbundets hemsida är godkända matchbollar. Finns att köpa här.

 

Hitta till rackethallen
Botkyrka rackethall, Humlevägen 3 i Hallunda. 

 

Spelregler
Hittar du på vår hemsida HÄR.

 

Resultatrapportering
Det är båda lagledarnas ansvar att rapportera in resultat, vilket görs via inloggning på medlemssidan. Senast kl 10.00 dagen efter match ska resultatet vara rapporterat.

Så här räknar du poäng:

Uppdaterad: 11 DEC 2019 18:25 Skribent: Jens Johansson
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Korpförening Huddinge-Botkyrka - Korpen
Rotemannavägen 10
14557 Norsborg

Kontakt:
Tel: 08299622
E-post: This is a mailto link

Se all info