Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

Korpen Sommarläger


imagej28.png

 

Korpens sommarläger 2022

Vårt sommarläger är nu slut för denna sommar. Vi kommer tillbaka nästa år.

När

Kontakt och anmälan

- för att få mer information och ansökningsblanketter för anmälan.

Annelie och Piam, 08–299 622, mejla 

Korpens Sommarläger 2022
För barn 8–12 år i Botkyrka kommun och barn med särskilda behov. I samarbete med skolor, särskolor och Socialförvaltningen i Botkyrka.  

För nionde året i rad bjuder Korpen in till sommardagläger för barn. Under 4 dagar får alla följa med på roliga och spännande aktiviteter i Botkyrka. Barnen får bland annat prova på olika idrotter, aktiviteter och friluftsliv. Till exempel bollsport, dans, kanot, volleyboll, lekar och stafetter. 

Detta tillsammans med våra engagerade och utbildade ledare.

Vi serverar frukost, lunch och mellanmål under alla dagar.


Vill du arbeta som ledare?

Vi söker dig, över 18 år, som gillar att röra på dig och kan inspirera och engagera andra att göra likadant. Vi erbjuder utbildning, roligt och utmanande arbete samt eventuellt fortsatt arbete i höst tillsammans med oss på Korpen.

Kontakt 

- för att få mer information/ansökan

Annelie och Piam, 08–299 622, mejla 


Bakgrund, syfte och mål

Korpen sommarläger är ett lokalt dagkolloläger för de barn i Botkyrka som inte passar in i andra föreningars verksamhet pga. funktionsnedsättning, diagnos eller socioekonomiska restriktioner. Därför är lägret helt gratis för alla deltagare. Korpen sommarläger finansieras helt av bidrag, stiftelser och sponsring.

En medlemsavgift på 100 kr tilkommer så att barnet är försäkrat under våra aktiviteter.

Syftet är att ge våra barn en tillhörighet, att motverka utanförskap samt skapa möjligheten att genom idrotten känna social gemenskap och få en starkare självkänsla.


Varje år kan familjer söka en plats till något av våra läger genom Botkyrkas särskolor och socialförvaltningen eller själva direkt. Målsättningen varje år att genomföra två stycken läger á fyra dagar, ett i Fittja och ett i Storvreten, för barn mellan 8–12 år.


Lägret innehåller fysiska aktiviteter såsom exempelvis olika bollsporter, parkour, pickleball, dans och  kanotpaddling . Varje år utbildas unga ledare för att kunna jobba med dessa barn på ett professionellt sett som lever upp till Korpens starka värdegrund.


Korpen sommarläger har som mål att öppna nya dörrar till det lokala föreningslivets vardagliga verksamhet för vår målgrupp. Korpen vill att alla barn ska få möjlighet att hitta sin favoritidrott och sommarlägret ska vara en inkörsport till barn och unga till föreningslivet och uppmuntra dem till att idrotta hela livet. Denna möjlighet ges både inom Korpen och hos andra föreningar. 


Vill du veta mer?


 

 
 

Pressbilder (klicka på bild för original)

 

 

Våra största partners  

      Adidas 

  

 

Uppdaterad: 28 JUN 2022 11:18 Skribent: Jens Johansson
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Korpförening Huddinge-Botkyrka - Korpen
Rotemannavägen 10
14557 Norsborg

Kontakt:
Tel: 08299622
E-post: This is a mailto link

Se all info