Hoppa till sidans innehåll

Gamla UIK:are

Välkommen till sidan för
Sektionen Gamla UIK

Gamla UIK bildades den 26 juni 1950, exakt 25 år efter det att Utby IK bildades. Ändamålet var att utgöra en stödförening åt moderklubben. För att vinna inträde krävdes att man uppnått en ålder av 30 år och varit medlem i Utby IK under ett år. 1991 ändrade vi våra stadgar avseende inträde i föreningen genom att krav på ålder och tidigare medlemskap i moderföreningen slopades.

Utöver att vara stödförening fanns redan från början ett starkt inslag av social art. Medlemmarna, som då i regel var mindre aktiva idrottsutövare, bibehöll den goda klubblänslan genom träffar vid veckosluten i form av fiskeutfärder, poängpromenader, gökottor m.m. I samband med att Utby:s klubbstuga i Bergsjön stod klar utökades kontaktverksamheten markant. Torsdagar har blivit en regelbunden kamratträff där vi träffas och "smider" planer. Detta har så småningom utvecklats till vandringar och resor. Vi stöder även klubbens lovande idrottare med stipendier och köper/underhåller utrustningen i klubbstugan. 

Vi har här samlat några bilder från alla de sociala aktiviteter som föreningen anordat, även tiden före bildandet. Du har en introduktion till dessa under Bildarkiv där du även hittar bilderna i större format.

Välkommen!    

PS. Du är välkommen till klubbstugan torsdagar kl. 10 för att träffa gamla kompisar och ta en kopp kaffe!  Se kontaktperson i högerspalten.

Fjällturer

Paddling

Vandring

Nyheter

Kontaktperson
Håkan Bäckström
mobil 0706-630566
This is a mailto link

------------------------------------

ARRANGEMANG
med Utby IK som huvud- eller delansvarig

-------------------------------------

 

GV21Khalfmarathon_RGB

 

annons16.angered

 

logo-gbg-black

25 augusti 2018

Postadress:
Utby IK
Friidrottens Hus
41476 Göteborg

Kontakt:
Tel: 0736506075
E-post: This is a mailto link

Se all info